Türk Milletinin ‘ATA’sına Vedası Konulu Konferans Gerçekleştirildi

09.11.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda (MYO) Türk Milletinin ‘ATA’sına Vedası konferansı Prof. Dr. Tahir Kodal tarafından yapıldı.

Denizli Sağlık Hizmetleri MYO tarafından gerçekleştirilen “Türk Milletinin ‘ATA’sına Vedası” konulu konferans ilgi ile izlendi. PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Kodal’ın gerçekleştirdiği konferansa; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan, Denizli Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Pınar İli, öğrenciler, akademik ve idari personeller ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Tahir Kodal, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukluğundan başlayıp son nefesine kadar pek çok sorunla boğuştuğunu dile getirerek, onun da ölümlü olduğunu ama bazı çevrelerce onun “ulaşılamaz”, “onun gibi birisi bir daha gelmez” algısının yaratılmaya çalışıldığını kaydetti. Oysa Atatürk’ün “bütün ümidim gençliktedir” dediğini vurgulayarak gençlerin amaçları doğrultusunda önlerine birtakım engeller çıksa da yorulsalar da Atatürk’ün öğütlerinden ve başardıklarından güç alarak daha iyisini, en iyisini yapmak için mücadele etmesi gerektiğini ifade etti. Sık sık alkışlarla kesilen konferansta Prof. Dr. Kodal, gençlere Atatürk ve Kurtuluş Tarihi hakkında bilimsel kaynakları dikkate almaları gerektiğini belirterek onlardan cumhuriyete muhalif çevrelerce yalan ve yanlış üzerine kurulu kasıtlı yayınlardan uzak durmalarını istedi.

Prof. Dr. Kodal, Atatürk’ün son dönemlerinde ilerleyen hastalığından vefatına kadar olan süreyi, cenaze töreni ve Anıtkabir’e yapılan nakil süreçlerini anlattı. Prof. Dr. Kodal konuşmasını “O, insanüstü değildi. Bizim mayamızdan, bizim kumaşımızdan, içimizden biriydi ama tam insandı” diyerek tamamladı.

Konferansın sonunda Denizli Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. Pınar İli, Prof. Dr. Tahir Kodal’a katkıları için teşekkür belgesi sunarken, Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Sevgi Özkan da PAÜ logolu plaket takdim etti.

İlgili Haberler