Turizm Fakültesi’nden Aydın ve Muğla’ya Teknik Gezi

12.04.2022

Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Polat önderliğinde ‘Turizm Rehberliği’ dersi kapsamında, Afrodisias ve Stratonikeia antik kentlerine teknik gezi düzenledi. Öğrenciler, kentlerden günümüze kalan yapı ve kalıntıları yerinde incelerken, tarihi yapılar hakkında yaptıkları anlatımlarla turist rehberliği konusunda önemli bir deneyim kazandı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri, gezi programı kapsamında ilk olarak, Aydın Afrodisias Müzesi ve Afrodisias Antik Kenti’ne ziyarette bulundu. Müze yetkilisi Arkeolog Murat Ağır, öğrencilere Afrodisias Müzesi ve Afrodisias Antik Kenti, kentin tarihi, nasıl keşfedildiği ve kazı çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verirken, aynı zamanda mesleki deneyim ve tecrübelerini aktardı. Murat Ağır, Afrodisias müzesi içerisinde bulunan eserler hakkında öğrencilere detaylı bilgiler vererek öğrencilerin şehrin ve eserlerin tarihi dokusunu keşfetmesini sağladı, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Ders kapsamında antik kentte bulunan agora, tiyatro, odeon, hamam, bazilikalar, tapınak ve stadyum hakkında anlatım yapan öğrenciler, turist rehberi adayları olarak deneyim kazanmış oldu.

Afrodisias Antik Kenti ve Müzesi ziyaretinin ardından program, Stratonikeia Antik Kenti’ne yapılan teknik gezi ile devam etti. Burada, PAÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt başkanlığında gerçekleştirilen kazı ve restorasyon çalışmaları yerinde görüldü. Stratonikeia ve Lagina kazısına yapılan ziyarette Arkeolog Elif Gülşen Hiçdurmaz, Stratonikeia Antik Kenti, kentte özveriyle gerçekleştirilen arkeolojik kazı çalışmaları ve kentin bulunduğu Eskihisar köyü hakkında çeşitli bilgiler vererek, turizm rehberliği bölümü öğrencilerine anlatım gerçekleştirdi. Öğrencilerinin sorularını yanıtlayan Hiçdurmaz, antik kentte üstlendikleri görevler hakkında bilgiler aktardı.

Turizm rehberi adayları, bu iki ören yerine düzenlenen gezi kapsamında mesleğe dair deneyim ve tecrübe kazanırlarken ayrıca uzun yol dayanıklılık testini de başarıyla geçmiş oldular.

 

İlgili Haberler