Turizm Fakültesi, Corendon Touristic’i Ağırladı

09.11.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesinde, Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü dersi kapsamında, Hollanda ve Belçika’nın önde gelen tur operatörlerinden Corendon Touristic yetkilileri öğrencilerle söyleşi yaptı.

Turizm İşletmeciliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Serap Alkaya, Seyahat Acenteciliği ve Tur Operatörlüğü dersi kapsamında Turizm İşletmeciliği Bölümü ikinci sınıf öğrencileri ile Turizm Fakültesi Hierapolis Konferans Salonu’nda sektörün önde gelen markalarından Corendon Touristic İşletmesini ağırladı.

1997 yılında kurulan, Hollanda ve Belçika'nın önde gelen tur operatörlerinden birisi olan Corendon Touristic yetkililerinin katıldığı söyleşi saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Dr. Öğr. Üyesi Serap Alkaya'nın açılış konuşması ile devam eden etkinlikte kısaca kendini tanıtan Dr. Öğr. Üyesi Alkaya; lise ve üniversite yıllarında 7 yıl çalıştığı Corendon Touristic'in kendisine yapmış olduğu katkılardan bahsetti. Dr. Öğr. Üyesi Alkaya; Corendon Touristic’e ve söyleşi organizasyonunda görev alan öğrencilere katkıları için teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından konuklar; Corendon Touristic Marmaris Bölge Müdürü Ali Koşuk, Bodrum Bölge Müdürü İsmail Çoban, Bodrum Operasyon Sorumlusu Ufuk Orhan Dağ, Marmaris Operasyon Sorumlusu Feyyaz Aksu ve Dalaman Operasyon Sorumlusu Eda İstanbulluoğlu; Dünyada Seyahat Acenteciliğinin Başlangıcı, Türkiye'de Turizmin Başlangıcı, Corendon Touristic Tarihçesi, Sundukları Hizmetler, Paket Tur Hazırlama Süreci ve Krizlerin Turizme Etkileri başlıkları üzerine bir sunum gerçekleştirdiler. Sunum sonunda, öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.

Söyleşi, Corendon Touristic'in öğrenciler için hazırladığı hediye çekilişi ile son buldu. Yapılan çekilişte; bir kişiye iki kişilik Bodrum tekne turu, bir kişiye iki kişilik Marmaris tekne turu, bir kişiye iki kişilik bir gece Marmaris'te konaklama ve son olarak da bir kişiye iki kişilik bir gece Bodrum’da konaklama hediyesi verildi. Çekilişin ardından toplu anı fotoğrafını çekildi. Toplu fotoğraf sonrasında Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, şirket yetkilileri ile bire bir görüşme yaptılar.

İlgili Haberler