Tavas MYO Aşçılık Programı Tarafından “Butik Pastacılık Üzerine Söyleşi ve Atölyesi Çalışması” Düzenlendi
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tavas Meslek Yüksekokulu (Tavas MYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı tarafından Denizli’de çalışan butik pasta tasarımcıları ile Aşçılık Programı öğrencilerini buluşturan bir söyleşi düzenlendi.
Denizli Butik Pastacılar ve Girişimci Kadınlar Derneği Kurucu Başkanı ve aynı zamanda Aşçılık Programı öğrencisi olan Nahide Erkan, Pasta Tasarımcısı Nilgün Egemen, Pasta Tasarımcısı Burçin Gayret ve Pasta Tasarımcısı Keziban Çeliköz’ün katılımlarıyla gerçekleşen söyleşinin moderatörlüğünü Aşçılık Programı ikinci sınıf öğrencisi Sinan Çivi gerçekleştirildi. Öğrenciler, butik pastacılık ile ilgili merak ettikleri soruları değerli şeflere yönelterek sektörü yakından tanıma fırsatı yakaladılar.
Söyleşinin sonunda pasta tasarımcısı şefler Aşçılık Programı öğrencileri ile birlikte şeker hamurundan figür yapım teknikleri üzerine atölye çalışması gerçekleştirdiler. PAÜ Tavas MYO Müdürü Doç. Dr. Selim Parlaz başta etkinliğin gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı Aşçılık Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Dr. Sinem Türk Aslan ve Öğr. Gör. Figen Yüce olmak üzere, konuk pasta tasarımcılarına, etkinliğe katılan öğrencilere ve destek veren herkese teşekkürlerini ilettiğini bildirdi.