Serinhisar MYO Denizli Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Doç. Dr. Barış Semiz’i Ağırladı

15.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Serinhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Deprem Haftasında, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Semiz’i ağırladı.

Serinhisar MYO Acil Durum ve Afet Yönetimi Programı tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında deprem farkındalığı oluşturmak ve toplumu bilgilendirmek amacıyla düzenlenen seminerin konuğu, Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Barış Semiz oldu. Serinhisar Meslek Yüksekokulu ve Serinhisar Anadolu Lisesi öğrencilerine verilen seminerde
faylar ve yapıları, Türkiye’de meydana gelen büyük depremler, Ege Bölgesi’nde gerçekleşen depremler ve son olarak Denizli’nin depremselliği üzerinde bilgiler verildi. Denizli’nin zemin olarak gevşek bir bölgede bulunduğunu ifade eden Doç. Dr. Semiz, eğitim ve bilinçli bir toplum ile deprem riskine karşı daha dirençli olunabileceği ve afet durumunda daha hızlı tepki verilebileceğine dikkat çekti.

Öğrenciler konu ile ilgili sorularını yönelterek karşılıklı diyalog halinde geçen seminer, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ekinci’nin, Doç. Dr. Semiz’e teşekkür belgesini takdimi ile sona erdi.

İlgili Haberler