PAÜ’lü Akademisyenin Çalışması BASE 2020 Seçkisinde Yer Aldı
Türkiye’nin tüm üniversitelerinden, güzel sanatlar fakültelerinden lisans, yüksek lisans ve doktora derecesinden mezun olan sanatçılarının eserleri ile başvuru yapabildiği “BASE” Sergisi’nin 2020 Seçkisi’nde yer almaya layık görülen eserler belli oldu. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş Eğitimi Programı Arş. Gör. Dr. Ceren Tekin Karagöz’ün eseri de seçkide yer almaya layık görülen çalışmalar arasında yer aldı.
Türkiye’nin yeni mezun sanatçı platformu BASE bu yıl 20-25 Kasım tarihleri arasında Tophane-i Amire’de, 22 şehirdeki 32 üniversitenin güzel sanatlar fakültelerinden mezun 102 sanatçı adayının 117 adet yapıtını bir araya getiriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen BASE 2020 Seçkisi, 59 şehirdeki 76 üniversiteden bin 194 başvuru aldı.
BASE Türkiye’nin 2020 Yılı Seçkisi’nde PAÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Programı Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Ceren Tekin Karagöz’ün “Asistoli” isimli eseri sergilenmeye layık görülen çalışmalar arasında yer aldı. 15 parçadan oluşturulan eser, asetat kâğıdına marker kalem ile karışık teknikle yaptığı çizimlerden oluşuyor.
Yaptığı çalışmalar ile ilgili Arş. Gör. Dr. Ceren Tekin Karagöz şunları dile getirdi: “Asistoli, tıpta kalp kasılması yetersizliğine verilen isimdir. Çalışmamda kalp ritminin durma haline benzer bir sona yaklaşan dünyada dağların büyüklüğü ile insan arasındaki zıtlığa dikkat çekmek istedim. Dünyadaki pek çok insan gibi ben de dünyanın geleceği ile ilgili kaygılara sahibim. İnsan harekete geçemediği sürece sürdürülebilen bir geleceğin sağlanamayacağını düşünüyorum. Dağlar, aslında sert görünümüyle insanın fiziksel olarak ne kadar güçsüz olduğunu hatırlatıyor. Küreselleşmiş bir medeniyetin gezegeni değersizleştirme ve kendini yok etme yolunda ilerlediğini de daha net bir şekilde görüldüğünü düşünüyorum. Eserlerimde dünya ve insan ilişkisi üzerine düşünmeye davet etmek yönünde bir çaba içerisindeyim.”
Seçkide yer alan çalışmalar internet ortamında gezilebilirken, aynı zamanda, 20-25 Kasım tarihleri arasında, farklı konularda alanında uzman sanatçıların görüşlerini paylaşacağı BASE Talk 2020 isimli söyleşiler gerçekleştirilecek. Toplantılar, zoom üzerinden takip edilebilirken, BASE Türkiye’nin Youtube kanalından da yayınlanacak.
Türkiye’deki tüm güzel sanatlar fakültelerinin resim, heykel, fotoğraf ve video, grafik tasarım, görsel iletişim tasarımı, baskı sanatları, cam ve seramik, tekstil bölümlerinden yeni mezun öğrencilerin çalışmalarını bir araya getiren BASE Türkiye, aynı zamanda yeni mezun sanatçı adaylarını kamu, sanat sektörü, yaratıcı endüstriler ve medya ile buluşturmayı hedefliyor.
BASE 2020 Seçkisi’nde yer alan eserlere: https://www.base.ist/edisyonlar/base-2020/ adresinden ulaşılabilirsiniz.