PAÜ’de “Obua Ustalık Sınıfı” Eğitimi Verildi

16.11.2020

Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Selçuk Akyol tarafından 12-15 Kasım 2020 tarihleri arasında “Obua Ustalık Sınıfı” etkinliği gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencileri ile Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri katıldı. Dört gün süren eğitim etkinliğinde, katılımcı öğrencilerin üzerinde çalışmakta oldukları C. M. von Weber, N. Hummel, A. Ponchielli ve T. Albinoni gibi müzik tarihinin önemli bestecilerinden obua için yazılmış olan eserleri seslendirildi.

Gerçekleştirilen eğitim etkinliği hakkında eserlerin performansına yönelik teknik, müzikalite ve stil içerikli detaylı incelemeler, bilgilendirmeler, yönlendirmelerde bulunduğunu ifade eden PAÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Akyol, obua performansında önemli bir yere sahip olan nefes kontrolü tekniği, kas gelişimi ve kas hafızası gibi teorik ve uygulamalı yöntemler üzerine çalışmalar yapıldığını belirtti. Doç. Dr. Akyol tahta nefesli çalgılar grubunun sazlarından olan obuanın ulusal ve uluslararası ölçekte senfoni, opera, filarmoni orkestraları gibi müzik topluluklarında önemli rolü olduğunu vurgulayarak, katılımcı öğrencilerin akademik ve mesleki planlamalarına yönelik tavsiyeler ve değerlendirmelerde bulundu.

İlgili Haberler