PAÜ’de Ergenekon’dan Türk Dünyasına Yansımalar Konuşuldu

23.12.2022

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) “30 Yıl 30 Tema Etkinlikleri” kapsamında Bozkurt Meslek Yüksekokulu (Bozkurt MYO) tarafından ‘Ergenekon’dan Türk Dünyasına Yansımalar Konferansı’ etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte yok olmaya yüz tutan bozkurt sembolü ve Türk dünyası çeşitli konulardan ele alındı.

Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt ve Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Bozkurt MYO Müdürü Ahmet Özek, konferansın konuk konuşmacıları; Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok, Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Sezer, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Bay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yener Özen, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan etkinlik açılış konuşması ile devam etti.

Yapılan açılış konuşmalarından ilkini Bozkurt MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özek gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Özek, ‘Etkinliğimizde ilçemizin adından ilham alarak Türk destanlarındaki temel motiflerden biri olan bozkurt teması merkeze alınmıştır. Yok olmaya yüz tutan Türklere yol gösterici bozkurt destanını ve Türk dünyasını inceleme imkanını bu etkinlik ile elde etmiş oluyoruz’ şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarından diğerini ise Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Ensar Yeşilyurt gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Yeşilyurt, ‘Tarihi ve kültürel olaylar, zaman zaman hatırlanmalı çünkü arkasında önemli bir birikimi ifade etmektedir. Bugün burada geleceğe yön verecek, geçmiş ve bugünü irdeleyen birtakım sonuçlar çıkarmaya, vizyon geliştirmeye ve kişisel gelişimi etkileyecek konuları konuşacağız’ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok ‘Ergenekon Destanı ve Türklüğün Sembolü Bozkurt’, Prof. Dr. Adem Sezer’ Ergenekon’dan Anadolu Türk Coğrafyası’, Prof. Dr. Erdal Bay’ Türk Dünyası Dijital Vatandaşlık Projesi’, Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu’ Ergenekon’dan Günümüze Türk Aile Yapısının Psikolojik Analizi’ Doç. Dr. Yener Özen,’ Ergenekon’dan Günümüze Milli Değerlerdeki Kayıplar ve Sosyopsikolojik Etkileri’ adlı konular hakkında sunumlar gerçekleştirildi.

Konferansın sonunda konuk konuşmacılara katılımları için plaket ve hediyeler takdim edildi.

İlgili Haberler