PAÜ Mezunu, PAÜ Öğrencilerine Kendi Yarattığı Markayı Anlattı

06.11.2023

Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serap Alkaya yürütücülüğünde Turizm İşletmelerinde Marka Yönetimi dersi kapsamında son sınıf öğrencileri için PAÜ Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunu Oğuzhan Sevinç’in kurduğu işletmeye teknik bir gezi düzenlendi.

Turizm İşletmeciliği Bölümü 4’üncü sınıf dersi olan ‘Turizm İşletmelerinde Marka Yönetimi’ dersi kapsamında düzenlenen teknik gezide öğrenciler PAÜ Mezunu Oğuzhan Sevinç ile kurduğu işletmede bir araya gelerek; marka yaratma süreci, logo, mekan tasarımı, yatırım maliyetleri, fiyatlandırma politikası, uyguladığı pazarlama taktikleri, marka imajı, marka konumlandırması, marka kişiliği gibi konulardaki teknik sorularını sordular.

İşletme sahibi mezun öğrenci Oğuzhan Sevinç, mekan tasarımında nelere dikkat ettiklerine, markalarına verdikleri ismin hikayesine ve anlamına, kullandıkları malzemelerin kalitesine, fiyatlandırma politikalarına, ürün yelpazesine, marka konumlandırmasına, pazarlama stratejilerine, markanın swot analizine, rekabet stratejisine, inovatif fikirlerine, toplumsal fayda çalışmalarına kadar birçok konuda öğrencilere bilgi verdi.

Mezun öğrencilerin desteklenmesi ve mevcut öğrencilerimizin de işletmecilik noktasında teşvik edilmesi bağlamında bir buluşma olan gezinin sonunda öğrencilerimiz tadım yaparak, işletmeyi ve üretim yerlerini gezdiler.

Dekan Yardımcısı Alkaya: “Mezun öğrencimiz kendi yarattığı markayı öğrencilerimize anlattı”

Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serap Alkaya konuyla ilgili şunları aktardı: “Dersimiz kapsamında bir turizm işletmesini ziyaret ederek, yerinde markanın kurucusundan markanın kuruluş hikayesini öğrenmek istedik. Ziyaret ettiğimiz işletme de bizim kendi mezun öğrencimiz olan Oğuzhan Sevinç’ti. Mezun öğrencimiz kendi yarattığı markayı öğrencilerimize anlattı. Markanın isminin hikayesinden, tasarımına, imajından, konumlandırmasına ve marka kişiliğine kadar çok sayıda konuda bilgi aldık. Özellikle ileride kendi girişimlerini planlayan öğrencilerimiz için oldukça öğretici bir teknik gezi oldu.” 

İlgili Haberler