MÜDEK değerlendirme heyeti PAÜ’de

08.03.2017

Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) akreditasyonu için 8 kişilik heyet Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bölümlerinde verilen eğitimlerin değerlendirmesini yaptı.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, öğrencilerin üst düzey eğitim alarak meslek hayatına atılmalarını sağlamak, bilimsel ve akılcı çözümler üreten lider mühendisler yetiştirmek amacıyla uluslararası kuruluşlar (EUR-ACE ve Washington accord) tarafından tanınan MÜDEK akreditasyon belgesine sahip olmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bu kapsamda, 5-7 Mart tarihleri arasında MÜDEK akreditasyonu için Takım Başkanı Prof. Dr. Bülent Özgüler'in koordinasyonunda 8 kişilik heyetin katılımıyla Makina, İnşaat, Gıda ve Çevre Mühendisliği bölümlerinde verilen eğitimin değerlendirilmesi yapıldı. Bu bölümlere, 2016 yılında MÜDEK'e yaptıkları başvuru ile birlikte göndermiş oldukları özdeğerlendirme raporları incelendikten sonra, yapılan eğitim faaliyetlerinin yerinde görülmesi ve kanıtların gösterilmesi amacıyla söz konusu ziyaret gerçekleşti.

Mühendislik Fakültesi Makina ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri ilk defa 2012 yılında MÜDEK tarafından 5 yıl süreyle akredite edildi. 2016 yılında ise Endüstri ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri 5 yıl akredite oldu. Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri de bu ziyaret ile değerlendirmeye alındı. Bunun dışında Elektrik-Elektronik ve Tekstil Mühendisliği Bölümleri de 2017 yılında başvurusunu gerçekleştirmiş, 2018 yılında MÜDEK değerlendirme sürecinden geçecek.

İlgili Haberler