Mevlana’nın ilmi ve manevi yönü

31.12.2016

Kale Meslek Yüksekokulu tarafından “Mevlana'yı Anma ve Anlama” konulu panel düzenlendi.

Kale Kaymakamlığı, Kale Belediye Başkanlığı, Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kale İlçe Müftülüğü işbirliği ile düzenlenen panelin oturum başkanlığını Doç. Dr. Ali Karataş yaptı. Panelde, Yrd. Doç. Dr. Fatih İbiş “Ete Kemiğe Bürünen Aşk: Mevlana”, Yrd. Doç. Dr. İdris Türk “Mevlana’nın İlmi ve Manevi Yönü” konularında sunum yaptılar.

Panele Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı, Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, ilçe protokolü, vatandaşlar, üniversite ve lise öğrencileri katıldı.

Panelistler, Mevlana'nın hayatı ve felsefesi konularında sunum yaptılar. Sunumların ardından semazen gösterisi ve tasavvuf musikisi konseri verildi.

Son olarak Kale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.