Karayolu Lojistiğinde Gelişmeler Konferansı Gerçekleştirildi

29.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu (MYO) Dış Ticaret Bölümü tarafından “Dış Ticarette Karayolu Lojistiği ile İlgili Gelişmeler” “konulu konferans düzenlendi.

DNT Uluslararası Nakliyat Genel Müdürü Abdurrahman Manisalı’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, bölüm öğrencileri ve akademik personeli katıldı.

Dış ticarette karayolu lojistiğinin pazar payı, karayolu lojistiğinin gelişim süreci, yeni oluşumlar ve dünya konjoktöründen olumsuz etkilenen Denizli ev tekstili ihracatının lojistik sektörüne etkileri, alternatif çözüm yöntemleri, karayolu taşımacılığındaki mevcut sıkıtıları ve çözüm önerileri ile ilgili bilgiler veren Abdurrahman Manisalı, DNT Uluslararası Nakliyat firmasına yapılacak olan stajyer başvurularında aranan kriterler ve staj fırsatları ile staj sonrası istihdam konuları ile ilgili de öğrencilere tavsiyelerde bulundu. 

Öğrencilere karayolu lojistiği konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen etkinlik sonunda Dış Ticaret Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Adnan Akşit, konuşmacı Abdurrahman Manisalı’ya teşekkür belgesi takdim etti.                                      

İlgili Haberler