Kale MYO Öğrencileri Minik Kalplere Dokundu

28.12.2018

Kale Meslek Yüksekokulu öğrencileri, ‘Her İlmek, Bir Yürek’ projesi çerçevesinde Kale Belenköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine yardımda bulundu.

Kale Meslek Yüksekokulu Öğrenci Topluluğu Başkanı ve İşletme Yönetimi 1’inci sınıf öğrencisi Ayşe Güneş ve İşletme Yönetimi 2’nci sınıf öğrencisi Sevda Sönük, Belenköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine yönelik sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi. ‘Her İlmek Bir Yürek’ projesi kapsamında öğrencilerin okul üniforması, eşofman takımı, spor ayakkabısı ile spor faaliyetleri için gerekli eksikleri tamamlandı. Ayrıca Kale Meslek Yüksekokulunun farklı bölümlerinde eğitim gören 25 öğrenci, minik kalplere dokunmak amacıyla atkı ve bere ördü.

Kale Meslek Yüksekokulu İşletme Yönetimi öğrencisi Sevda Sönük, yardımlaşma ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla bu projeyi yürüttüklerini belirtti. Sönük, “Önce Belenköy’de yer alan okul yönetimi ile görüşerek, öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit ettik. Bu proje ile toplumda yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi ve toplumsal duyarlılığın arttırılmasını hedefledik. Bu projede katkısı bulunan; Kale Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz’e, projenin yürütülmesinde desteğini esirgemeyen Öğretim Görevlisi Dilek Şenel’e, Öğretim Görevlisi Ayça Karahan’a, Kale Meslek Yüksekokulu Sekreteri Önder Öğmen’e, emeklerini, ilmeklerini ve gönüllerini bizden esirgemeyen başta Ayşe Güneş olmak üzere diğer öğrenci arkadaşlarıma destek ve yardımlarından dolayı teşekkürü bir borç bilirim.” diye konuştu.

Projeye ilişkin olarak, Kale Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz ise, “Merhamet en etkili silahtır, kalbe kadar işler, iyileşmesi imkansız iyilik yaraları açar.” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “Böylesine empati sahibi öğretim görevlilerimiz, öğrencilerimiz ve personelimiz olduğu için çok gururluyuz. ‘Bir insan acı duyuyorsa canlıdır, başkasının acısını duyuyorsa insandır.’ diyor Tolstoy. Biz de Belenköy’deki kardeşlerimizi yüreğimizden hissettik, kalben yanlarında olalım diye bir ilmek bir yürek olduk, buralara geldik. Buradaki küçük kardeşlerimizin, bundan sonraki tüm yaşamlarının sağlıklı ve başarılarla dolu olmasını temenni ediyor, çok duyarlı hocalarımıza ve öğrencilerimize tekrar çok teşekkür ediyorum.”

Proje ile birlikte Kale MYO öğrencileri ile Belenköy İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri arasında kurulan gönül bağının daha da pekişmesi için çeşitli etkinliklerle yeniden bir araya gelineceği bildirildi.

 

İlgili Haberler