İTBF’de “Cumhuriyet'in 100. Yılında Yaşayan Bilim İnsanları-II” Etkinliği Düzenlendi

18.12.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF)’de düzenlenen “Cumhuriyet'in 100. Yılında Yaşayan Bilim İnsanları-II” panelinde, Türkçe’nin geçmişten günümüze seyri ve Azerbaycan’daki alfabe değişikliği konuşuldu.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Cumhuriyet'in 100. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet'in 100. Yılında Yaşayan Bilim İnsanları- II” başlıklı panel gerçekleştirildi. Marmara Üniversitesinden Prof. Dr. Mesut Şen ve Doç. Dr. Mehdi Genceli, düzenlenen panelde konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde, Türkçenin geçmişten günümüze seyri ve Azerbaycan’daki alfabe değişimlerinin tarihsel süreçleri hakkında konuşmalar yapıldı.