İİBF’de Gün Ortası Seminerlerinde ‘Uluslararasılaşma Perspektifinden PAÜ’ Konuşuldu

20.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen Gün Ortası Seminerleri etkinliğinin konuğu İİBF Dekan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Onur Kulaç oldu.

İİBF Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda düzenlenen 2023-2024 Bahar döneminin ikinci Gün Ortası Seminerinde Doç. Dr. Onur Kulaç “Uluslararasılaşma Perspektifinden Pamukkale Üniversitesi” başlığında bir konuşma gerçekleştirdi. Doç. Dr. Kulaç konuşmasında, Erasmus+ kapsamında öğrencilere dünyanın çeşitli ülkelerinde yer alan yükseköğretim kurumlarında sunulan öğrenim ve staj imkanlarına yer verdi. Ayrıca, Doç. Dr. Kulaç son bir yılda akademik ve idari personelin Erasmus+ kapsamında yoğun şekilde yurt dışına gönderildiğini ifade etti. Anlaşma sayılarına da değinen Doç. Dr. Kulaç, son bir yılda AB ülkesi ve AB ülkesi olmayan üniversitelerle yüzlerce yeni uluslararası anlaşmanın yapıldığını belirtti. Uluslararası ortak lisans programlarının (SUNY çift diploma programları) Ekonomi ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında aktif olarak devam ettiğini belirten Doç. Dr. Kulaç, İşletme ile İngiliz Dili ve Edebiyatı programları için de çift diploma anlaşma görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. New York Eyalet Üniversite ile yapılan çift diploma anlaşmalarının yanı sıra, Erasmus+ öğrenci ve personel hareketliliği anlaşmalarının da yapıldığını kaydeden Doç. Dr. Kulaç, PAÜ’nün uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde çalışmaların devam edeceğini ifade etti.