İİBF’de ‘Bir Vaka Var!’ Etkinliği Düzenlendi

05.04.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde (İİBF), PAÜ Ticaret ve Finansman Topluluğu tarafından ‘Bir Vaka Var! Avrupa Pazarındaki Bilinirliği ve Pazar Payını Nasıl Arttırabiliriz?’ etkinliği düzenlendi.

İİBF A Blok Şehit Piyade Teğmen Bekir Can Kerek Konferans Salonunda Pamukkale Üniversitesi Ticaret ve Finansman Topluluğu tarafından düzenlenen “Bir Vaka Var! Avrupa Pazarındaki Bilinirliği ve Pazar Payını Nasıl Arttırabiliriz?’' adlı etkinliğin konuk jürisi NF Kimya İhracat Sorumlusu Fatma Nur Selçukoğlu ve Ar-Ge Sorumlusu Begüm Gülce Bizimyer’de etkinliğe katılarak öğrencilerin sunumlarını dinledi.

Belirlenen vaka konusu üzerinde projelerini hazırlayan öğrenciler; Denizli’de tekstil kimyasalı üreten NF Kimya’nın “Avrupa Pazarına açılması için ne gibi süreçler izlenmeli?” ve “Pazardaki bilinirliğini nasıl arttırmalı?” şeklindeki sorulara yanıt arayan ve çözüm önerileri içeren sunumlarını jüri karşısında aktardılar.

İİBF öğretim üyesi ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan’ın yürüttüğü Vaka Analizi dersi kapsamında düzenlenen etkinlik öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Sunumların ardından jüri üyeleri sunum yapan 5 grup içerisinden 3 grubu, 1’inci 2’nci ve 3’üncü olarak belirledi. Dereceye giren sunumları yapan öğrenciler para ödülü, staj imkânı ve teknik fabrika gezisi olmak üzere çeşitli ödüller kazandılar. 

İlgili Haberler

Son Haberler