Honaz MYO’da “Uygulamalı Temel Yangın Söndürme Eğitimi” Gerçekleştirildi

22.03.2023

Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’nün “Yangın Önleme ve Korunma İşleri” konulu faaliyeti kapsamında Honaz Meslek Yüksekokulu’nda (Honaz MYO) “Yangın Önleme ve Yangın Tatbikatı” gerçekleştirildi.

Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz ve Honaz MYO’da görev yapan akademik, idari ve sözleşmeli personelin tamamının katıldığı uygulamalı “2023 Yılı Yangın Söndürme Cihazları Kullanım Eğitimi” düzenlendi.

Yangın önleme ve söndürme uzmanları tarafından gerçekleştirilen etkinlikte; önleme, koruma, tahliye, ilk yardım, kurtarma ve yangınla mücadele konularında, kurum dışındaki kuruluşlarla irtibatı sağlayacak gerekli düzenlemelerin nasıl yapılacağı ve benzeri konularda bilgiler verildi. Yangın söndürme araçları tanıtılarak nasıl kullanılacakları uygulamalı gösterildi.

Tatbikatta ayrıca binaların yangından korunması hakkındaki yönetmelik kapsamında kurum ve kuruluşlarda görev yapan tüm personelin; kullanılan her türlü yapı, bina, tesis ve işletmenin, işletimi, bakımı ve kullanımı safhalarında çıkabilecek yangınların en aza indirgemek, personele yangın güvenliği bilgisini vermek, yangın yaratan riskleri tanımlamak, yangın çıkmaması için alınması gereken önlem ve davranış biçimlerini göstermek, yangın anındaki tahliye yöntem ve yollarını öğretmek, kurum ve kuruluşlarda tüm çalışanların, muhtemel yangın ve afet durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik açıklamalar da yapıldı.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise okul bahçesinde bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Yangın söndürme ekibi ve tüm personelin katılımı ile güvenli alanda yangına müdahale eğitimi kapsamında yangın söndürme tüpleri boşaltılarak söndürme işlemi yapıldı. Gerçeği aratmayan tatbikat ile personelin yangın gibi acil durumlarda neler yapılacağı ve tahliyenin nasıl sağlanacağı uygulamalı olarak anlatıldı.

İlgili Haberler