Honaz MYO’da Gelecekteki Finansal Sistemler Konferansı Yapıldı

10.11.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu (MYO) Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Honaz MYO Konferans Salonu’nda bölüm öğrencilerine yönelik "Gelecekte Finansal Sistemler: Devrime Hazır mısınız?" konferansı düzenledi.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü, Muhasebe ve Finans Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Umut Uyar tarafından gerçekleştirilen konferansa okul yönetimi, Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri ile hocaları katıldı.

Portföy Yönetimi, Finansal Piyasalar, Finansal Modelleme, Finansal Ekonometri ve Finansal Makine Öğrenmesi Algoritmaları alanında çalışmaları bulunan Doç. Dr. Umut Uyar, finansal sistemlerin dünü, bugünü ve yarını hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Finansal sistemlerin temel metası olan paranın tarihçesiyle başlayan konferans, ekonomik yapıların finansal sistemleri nasıl şekillendirdiği ve gelecekte nasıl değiştirileceğine dair bilgilerle devam etti. Teknolojik gelişmeler ile finansal piyasalarda kullanımı kaçınılmaz hale gelen yapay zeka yazılımlarını ve makine öğrenmesi algoritmalarını açıklayan Doç. Dr. Umut Uyar, blok zincir teknolojisi ve kripto para kullanımının da yaygınlaştığını belirtti.

Konferansın sonunda metaverse ve sanal dünyadaki finansal piyasanın avantaj ve dezavantajlarına yönelik bilgilendirmelerde bulunan Doç. Dr. Uyar, öğrencilerin finansal sistemler ile ilgili sorularını yanıtlandı. Konferansa yorumları ve soruları ile katkıda bulunan üç öğrenciye Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Veli Rıza Kalfa tarafından kitap hediye edilmesinin ardından, konuk konuşması Doç. Dr. Umut Uyar’a Honaz MYO Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

İlgili Haberler