Honaz MYO’da Çanakkale Şehitleri Anıldı

23.03.2022

Honaz Meslek Yüksekokulu’nda (MYO), “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. Yılı” etkinlikleri çerçevesinde “Güçlü Bir Şair ve Heybetli Bir Şiir: Akif ve Çanakkale Şehitlerine Şiiri” konulu bir konferans düzenlendi.

Pamukkale Üniversitesi Honaz Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz, Honaz Halk Eğitim Müdürü Dursun Pektaş, yüksekokul akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Öğretim Görevlisi Yaşar Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz konferans öncesi yaptığı konuşmasında 2021 yılının “Mehmet Akif  Ersoy ve İstiklal Marşı Yılı “olarak kutlanması nedeniyle geçen dönem bir dizi etkinlik düzenlediklerini, bahar döneminin ilk etkinliğinin de “Güçlü Bir Şair ve Heybetli Bir Şiir: Akif ve Çanakkale Şehitlerine Şiiri” konulu konferans olduğunu belirtti. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin ülkemiz tarihinde çok önemli ve büyük bir zafer olduğunu ifade eden Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz “Bu zafer aynı zamanda tam bağımsızlığa giden yolda da önemli bir dönüm noktası olmuştur” dedi.

Konferansa katılan Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, yaptığı konuşmada 18 Mart Çanakkale Zaferini ve Çanakkale Savaşını başta gençler olmak üzere herkesin iyi bilmesi ve asla unutmaması gerektiğini söyledi.

“Güçlü Bir Şair ve Heybetli Bir Şiir: Akif ve Çanakkale Şehitlerine Şiiri”konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Öğr. Gör. Yaşar Öztürk, sunumuna Mehmet Akif ERSOY’un “Şu Boğaz Harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi? En kesîf orduların yükleniyor dördü beşi, Tepeden yol bularak geçmek için Marmara’ya, Kaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya.” dizeleriyle başladı. Öğr. Gör. Öztürk, konuşmasının devamında “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinin bütün dizelerinin anlam ve önemini açıkladı.

İlgili Haberler