Honaz MYO Akademik Yıl Açılış Dersi Yaptı

10.10.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Honaz Meslek Yüksekokulu’nda (MYO) Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında “2023-2024 Eğitim Öğretim Akademik Yılı Açılış Dersi” Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Aydın tarafından verildi.

Honaz Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “100. Yaşında Cumhuriyet ve Mimarı Atatürk” konulu açılış dersine Honaz Kaymakamı Hamit Genç, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Honaz ilçe protokolü, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz açılış konuşmasında, 100. Yılında Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini, Atatürk’ün bıraktığı mirası korumanın önemli olduğunu belirtti. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Aydın, Honaz Meslek Yüksekokulu Akademik yılı Açılış Dersinde;  Atatürk’ün Türk ulusunun bağrından çıkan, uygarlık taraftarı, dünya barışını savunan bir dünya lideri olduğunu, Türkiye’yi Avrupa medeniyeti seviyesine yükselttiğini, asırlardır saltanat geleneği ile yürütülen bir toplumu demokratik bir topluma dönüştüren ve Cumhuriyet’i Türk halkına armağan eden şahsına münhasır büyük bir lider olduğunu söyledi.

Etkinliğin sonunda Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Kabakçı Karadeniz, Açılış dersi ile okulu onurlandırdıkları için Prof. Dr. Mithat Aydın’a teşekkür belgesini ve Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına hediyelerini takdim etti.

İlgili Haberler