Fizyoterapi Öğrencileri Teknik Gezi Düzenledi

18.02.2020

Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi Programı 1. sınıf öğrencileri, Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Mine Pekesen Kutça öncülüğünde Özel Nobel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teknik gezi düzenledi.

Öğrenciler, Hidroterapi ve Balneoterapi dersi kapsamında yapılan gezide, merkezde gerçekleştirilen bir takım uygulamaları yakından görme fırsatı buldular. Özellikle kaplıca tedavileri, elektroterapi yöntemleri, terapatik masaj, peloid uygulamaları, su içi ve salon egzersizleri, su içi basınçlı masaj, bel ve boyun fıtıklarının üç boyutlu ameliyatsız robotik tedavisi, alt ve üst ekstremite robotik tedavileri, içme kürleri vb. tedavi modalitelerini yerinde gözlemleyen öğrenciler mesleki uygulamalar anlamında bilgi sahibi oldular.

Bu tür teknik geziler sayesinde öğrencilerin gelecekteki iş yaşamlarında başarılı olmaları için gereken saha tecrübelerini bizzat uygulayıcılarla görüşüp konuşarak kafalarındaki sorulara cevap bulduklarını kaydeden Öğr. Gör. Dr. Mine Pekesen Kurtça, kendilerine bu olanağı sağlayan merkez yetkililerine ve Tıbbi Koordinatör Uzm. Fzt. Recep Erdal ve Fzt. Hüseyin Özgül’e teşekkür etti.

Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hülya Çetin, yüksekokul olarak teorinin yanında uygulamayı da önemsediklerini belirterek öğrencilerin sahadaki uygulamalarının ve son teknolojiyi yakından ve yerinde görmelerinin değerli bir fırsat olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Çetin organizasyonda emeği geçenlere ve Özel Nobel Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yönetimi ile çalışanlarına konukseverliklerinden dolayı teşekkür etti.

İlgili Haberler