DSHMYO’da KBRN Eğitimi Düzenledi

22.12.2023

Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) İlk ve Acil Yardım Programı, “Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer (KBRN) Afetlerde Acil Yardım” konulu bir etkinlik düzenledi.

Pamukkale Üniversitesi, öğrencilerini geleceğin sağlık profesyonelleri olarak yetiştirirken, aynı zamanda toplumsal bilinç ve güvenlik konularında da liderlik ediyor. Bu kapsamda Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda gerçekleşen etkinlik, öğrencileri, öğretim görevlilerini ve sivil savunma uzmanlarını bir araya getirdi.

Etkinlikte, katılımcılara kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer afetlerle başa çıkma stratejileri üzerine uygulamalı bilgiler sunuldu. ATT Yüksel Gülen ve Hemşire Gökhan Sayın, öğrencilere acil durum müdahale becerilerini pekiştirmeleri için pratik örneklerle donatılmış bilgiler aktardı. Aynı zamanda, katılımcıların bu tür afetlerle ilgili farkındalıklarını artırmak amacıyla özel eğitim materyalleri ve senaryolar kullanıldı.

Etkinlik sırasında konuşan İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Dr Mehmet Halil Öztürk, “Bu tür afet durumlarında doğru ve hızlı müdahale hayati önem taşır. Bugünkü etkinliğimiz, öğrencilerimize bu tür durumlarla baş etme becerisi kazandırmayı hedefliyor. Aynı zamanda, UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) eğitmenlerimizin deneyimlerinden yararlanarak öğrencilerimizi daha iyi hazırlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Etkinlik, katılımcıların KBRN senaryolarında nasıl etkili bir şekilde müdahale edebileceklerini öğrenmelerini sağlayarak, toplumun genel güvenliğine katkıda bulunmayı amaçladı.