DSHMYO’da Akademik Açılış Töreni Yapıldı

13.11.2023

Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni 8 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan DSHMYO Müdürü Doç. Dr. Pınar İli 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda gerçekleştirilen bilimsel ve sosyal aktivitelere değinirken, yapılan fiziki çalışmalardan da söz etti. Doç. Dr. İli,  yüksekokulun her geçen gün öğrencilere sunduğu eğitimin kalitesinin yükseldiğini, bu konuda kendilerine her zaman destek veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’a ve ekibine, PAÜ Hastaneleri Başhekim ve personeline teşekkür etti.

Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın da yaptığı konuşmada sektöre nitelikli sağlık elemanlarının kazandırılmasında sağlık hizmetleri meslek yüksekokullarına büyük görev düştüğünü belirterek bu konuda Rektörlük olarak her zaman desteğe hazır olduklarını ifade etti.

İlk Ders: Sağlık Hizmetlerinde İnovasyon Farkındalığı

Akademik açılış töreninde açılış dersini Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan sundu. Prof. Dr. Özkan’ın “Sağlık Hizmetlerinde İnovasyon Farkındalığı” temasıyla başladığı konuşmasında sağlıkta inovasyonun önemine ve değişime hazırlık konusuna değindi.

Türkiye’deki ve dünyadaki inovasyon süreçlerini anlatan Prof. Dr. Sevgi Özkan inovasyon süreçlerini dile getirerek sağlıktaki hızlı değişime ayak uydurmak gerektiğini vurgulayarak herkesin ‘değişime hazır mıyız?’ sorgulaması yapmasını istedi.

Açılış töreni sonunda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Pınar İli, günün anlamına binaen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Durmuş Akalın’a plaket, Prof. Dr. Durmuş Akalın da açılış dersini sunan Prof. Dr. Sevgi Özkan’a şilt takdim etti.

İlgili Haberler