DSHMYO Öğrencileri, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Etkinliği Gerçekleştirdi

15.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (DSHMYO) öğrencilerinin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde; kadın hakları, bilim kadınları ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği konuları konuşuldu.

PAÜ DSHMYO öğrencileri, Öğr. Gör. Bengisu Belirdi Özkurt tarafından verilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersi kapsamında “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliği düzenledi. Gönüllü öğrenciler tarafından gerçekleştirilen etkinlikte; kadın hakları, bilim kadınları ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği konularından bahsedildi.

Etkinlik kadın hakları ile ilgili bilgilendirme ile başladı. Ardından öğrenciler, Türk bilim kadınlarını tanıtan bir canlandırma gerçekleştirdi. Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile ilgili aydınlatıcı bilgiler verdikten sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu dildeki eşitsizliğe vurgu yapan video gösterimi yapıldı. Program, etkinlikte görev alan bütün öğrencilerin koro dinletisi ile son buldu. Koro dinletisinde hem öğrenciler hem de DSHMYO öğretim elemanları hep birlikte eğlenceli dakikalar yaşadı.

DSHMYO öğrencileri edindikleri teorik bilgileri kullanarak hazırladıkları bu etkinlikle birlikte alanında ne kadar donanımlı ve nitelikli olarak yetiştiklerini göstermiş oldu.

İlgili Haberler