Tıp Fakültesinin Akreditasyon Belgesi Takdim ve Beyaz Önlük Giyme Töreni Yapıldı

25.10.2017

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda kazanan öğrencileri için düzenlenen beyaz önlük giyme töreni yapıldı. Törende ayrıca Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (TEPDAD) Başkanı Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek tarafından Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkci’ye akreditasyon belgesi takdim edildi.

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan törene Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkci, dekan yardımcıları, akademisyenler, tıp fakültesi öğrencileri ve aileleri katılım gösterdi.

Törende konuşma yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkci, Pamukkale Üniversitesi’nin Türkiye’nin akredite olmuş sayılı üniversitelerinden biri olduğunu belirtirken akredite eğitim veriyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Fenkci yeni eğitim öğretim yılında beyaz önlük giyecek öğrenciler için yaptığı konuşmasında, ‘İyi hekim olmanız için bilgi donanımınız geniş, iyi sentez eden ve toplum lideri olacak kişiler olarak yetiştirileceksiniz. İnsanı sevmek ve değer vermek iş ahlakınızın temelini oluşturacaktır. Toplumda mükemmel insan kavramı size adapte edilecektir. Bu açıdan kendinize güvenin ve kendinize saygı gösterin. Beyaz önlüğümüz bizim simgemiz olduğu kadar doğruluğun ve aydınlığın da simgesidir. Bunu en iyi düzeye taşıyacağınızdan eminim. Sevgili hekim adayları, işinizi yaparken insan ve vatan sevgisi ile yapınız’ şeklinde konuştu. Beyaz önlük giyecek öğrencilere hekimlik hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Törende konuşma yapan Tabipler Odası Başkanı ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Önem, hekimlik mesleğinin uzun ve yorucu bir eğitime dayandığını ifade ederken hekimliğin insan bedenine müdahale etme yetkisi bulunan tek meslek grubu olduğunu hatırlattı. Modern tıp ile birlikte kehanetlere meydan okuyarak ölümsüzlüğü bulmak için sefere çıkan Büyük İskender gibi ölümsüzlüğü veya hiç olmazsa uzun ve sağlıklı hayatı arzulayan insanoğluna, tıp bilimi sayesinde bir kapı açıldığını ifade eden Prof. Dr. Önem, günümüzde tıp biliminin gelişmesiyle ortalama yaş sürelerinin doksanlı yaşlara çıktığını söyledi. Dördüncü sanayi devriminin tıp alanında etkilerini hissettirmeye başladığını dile getiren Prof. Dr. Gökhan Önem, geleceğin doktor adaylarına eğitim hayatları boyunca özverili bir çalışma yapmaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Tören, Hacettepe Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Sayek’ın yaptığı eşyetkilendirme (akreditasyon) ile ilgili sunumla devam etti. Sunumda, akreditasyon değerlendirme sürecinden ve Türkiye’de Tıp Eğitimi’nde eşyetkilendirmeden bahseden Prof. Dr. Sayek, eğitimde akreditasyon amacının verilen eğitimin niteliğini artırarak, iyi hekim yetişmesini sağlamak ve toplum sağlığını geliştirmek olduğunu belirtti. Sunumunu tamamlayan Prof. Dr. İskender Sayek, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ikinci kez almaya hak kazandığı akreditasyon belgesini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semin Fenkci’ye takdim etti.

Tören, Prof. Dr. İskender Sayek’in verdiği ‘‘Gelecekte  ‘İyi’ Hekimlik’’ konulu açılış dersi ile devam etti. Dersin sonunda, PAÜ Tıp Fakültesi’ni bu yıl kazanan 200 öğrenciye beyaz önlüklerini Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri takdim etti.

İlgili Haberler