PAÜ’de “Anestezi Uygulamalarında Ultrasonografi Uygulanması” Kursu Düzenlendi

06.03.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı (ABD) ve Türk Anestezi ve Reanimasyon Derneği iş birliği ile farklı illerden gelen katılımcılara “Anestezi Uygulamalarında Ultrasonografi Uygulanması” kursu verildi.

Son yıllarda çeşitli tıp alanlarında yaygın şekilde kullanılan ultrasonografinin anestezide ve yoğun bakımda kullanımı, yapılan işlemleri kolaylaştırmakta ve komplikasyonları azaltan bir uygulamadır. Türk Anestezi ve Reanimasyon Derneği ve PAÜ Tıp Fakültesi Anestezi ve Reanimasyon ABD iş birliği ile “Anestezi Uygulamalarında Ultrasonografi Uygulanması” kursu Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinde yapıldı. İzmir, Aydın, Isparta ve Denizli’den katılımcıların yer aldığı kursa yetmiş beş kişi katıldı. Kurs sonunda katılımcılara, katılım belgesi verildi.