Sağlık Turizmi

19.04.2017

Pamukkale Üniversitesi Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Turizm Haftası nedeniyle “Sağlık Turizmi” konulu panel düzenledi.

Okul konferans salonunda gerçekleşen panele Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nuray Selma Özdipçiner, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Panel öncesi açılış konuşması yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Denizli’nin sanayi kenti olması kadar turizm alanında da söz sahibi bir il olduğunu söyledi. Duru, Pamukkale Üniversitesi olarak sağlık turizmine katkı sağlayacak projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Denizli’nin turizm potansiyeli yüksek bir il olduğunu belirten Vali Yardımcısı İsmail Soykan, antik kentler ve termal turizmin yanında sağlık turizmininde geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Soykan, sağlık turizmi ile gelen turistlerin uzun süreli konaklayabileceğini dile getirdi. Soykan, Turizm Haftası’nda yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Berna Öztürk “Kamu Hastanelerinde Sağlık Turizmi Uygulamaları”, Denizli Sosyal Bilimler Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nuray Selma Özdipçiner “Sağlık Turizmi” ve Nobel Tıp Merkezi Müdürü Uzm. Dr. Turgay Sehil ise “Pamukkale’de Kür ve Rehabilitasyon” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panel sonunda Vali Yardımcısı İsmail Soykan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, panelistlere plaket ve çiçek takdim etti.

 

 

İlgili Haberler