III. Uluslararası Konservasyon ve Restorasyon Öğrencileri Sempozyumu Düzenlendi

27.10.2023

İstanbul Üniversitesi’nin kurucusu olduğu Uluslararası Konservasyon ve Restorasyon Öğrencileri Sempozyumu’nun (ICORESS) 3’üncüsüne Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliği yaptı.

PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonunda düzenlenen sempozyuma; İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Russian State University for the Humanities (Moscow) ile toplamda dokuz üniversiteden elli konuşmacıyla kültür varlıklarının koruma ve onarımı ile ilgili 44 bildiri sunuldu.

25-28 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyuma İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, Denizli Müze Müdürü Nail Uyar, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Bölümü öğretim üyeleri ve bölüm öğrencileri yer aldı.