Ar-Ge inovasyon kampı

31.01.2017

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Müdürlüğü tarafından beş gün boyunca sürecek olan “Ar-Ge İnovasyon Kampı”, 8 ilin üniversitelerinden gelen öğrencilerin katılımı ile başladı.

Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen açılış programına Vali Dr. Ahmet Altıparmak, KYK Eğitim Daire Başkanı Oktay Mahşer, Rektör Vekili Prof. Dr. Semin Fenkçi, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, KYK Denizli İl Müdürü Aladdin Aktaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Semin Fenkci, “Özellikle inovasyon konusu üniversitemiz açısından gelişime ayak uydurma ve teknolojik gelişimle birlikte, üniversitedeki mevcut eğitimin yeni fikirlere ve çağın gerektirdiği en iyi olma yönündeki potansiyeli güçlendirme açısından ışık tutacağını düşünüyorum. Çağımız gelişim çağı ve her dakika gelişim içinde olmamız gerekiyor. Mevcut toplantının yararlı olacağını düşünüyor ve ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Öğrencilere çok güzel bir program çerçevesinde burada olduklarını belirten Vali Dr. Ahmet Altıparmak ise, öğrencilere ülkemizden ve dünyadan başarılı işadamlarının tecrübelerinden örnekler anlattı.

Daha sonra Türkiye’de Ar-Ge İnovasyon Süreci ve Yenilikler konusuyla Gökhan Yücel sunumunu gerçekleştirdi. 5 gün sürecek, kampta Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Iğdır, Ağrı, Erzincan, Sakarya ve Düzce’de okuyan üniversite öğrencileri yer alacak. Öğrenciler kamp boyunca spor, eğitim, inovasyon gibi konular işlenecek, tarihi ve kültürel mekanlar gezilerek öğrencilerin kenti tanımasına imkan sağlanacak. 

İlgili Haberler