ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR'İN BÜSTÜ DİKİLDİ

16.09.2016

Pamukkale Üniversitesi Senatosu aldığı kararla; Spor Merkezinin adını , 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin kırılma anlarından birinin yaşandığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki olayda, darbeci generali öldürerek tarihin seyrini değiştiren ve kendisi de şehit edilen kahraman asker Şehit Ömer Halisdemir olarak değiştirmişti.

Pamukkale Üniversitesi, Senato kararında yer alan  '' Bu topraklar için toprağa düşmüş kahramanlarımızı, şehitlerimizi unutmamak ve onların hatıralarını, adlarını yaşatmak ..'' cümlesini  gerçekleştirmek için, Spor Merkezinin önüne Şehit Ömer Halisdemir'in büstünü dikti.

Eğitim Fakültesi Resim-iş Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve heykeltraş Barış Bozok tarafından hazırlanan proje, 20 gün gibi kısa bir zamanda bitirilerek hazır hale getirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ; ''Toplumca içinden geçtiğimiz şu zor günlerde, birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Geçmişte bunu başarmış bir millet olarak tekrar aynı duyguları yakalayacağımıza inanıyorum. İçinden çıkardığı sayısız kahramanla büyük işler başarmış olan milletimiz, 15 Temmuz’da  bunu bir daha ispatlamıştır.  Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalması için,  gözlerini kırpmadan şehadete koşan neferlerinden biri olan Ömer Halisdemir de tarihin seyrini değiştirerek, adını altın harflerle tarihin sayfalarına yazmıştır. Onun adını ve kahramanlığını yaşatmak ve tarihe görsel bir belgede  bırakabilmek adına hazırlanan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim'' dedi.

5,00 m x 3,00 m  ölçeklerinde hazırlanan proje, üç sütun ve bir kaide olarak planlandı. Birinci sütunda PAÜ Senato Kararı, ikinci sütunda Arif Nihat Asya'nın şiiri, arka sütunda ay yıldız ve kaidede Ömer Halisdemir'in hayatı var. Mermer kaide üzerine polyester bronz eskitme ile yapılan büst, orta kaidenin üzerinde ve 80 cm x 70 cm ebatlarında.

İlgili Haberler