PAÜ’de “Türkçe Yaz Okulu 2016” Etkinlikleri Başladı

13.08.2016

Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM), Kazakistan, Hollanda, Arnavutluk, Karadağ, Macaristan, Mısır, İran, Kosova, Moldova, Polonya olmak üzere 10 farklı ülkeden, Türkçeyi yerinde öğrenmek ve Türk kültürünü yakından tanımak için gelen 13 yabancı öğrenciye hem Türkçenin hem de Denizli’nin güzelliklerini tanıtacak.

Yunus Emre Enstitüsünün bu yıl yedincisini gerçekleştirdiği “Türkçe Yaz Okulu” programı, 46 ülkeden 540 yabancı öğrencinin katılımı ile başladı. 25 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan program, Türkiye’nin 16 farklı şehrinde bulunan 20 üniversitede yürütülüyor. Öğrenciler bu program sayesinde hem Türkçeyi yerinde öğrenecek, hem de Türk kültürünü yakından tanıyacak.

Pamukkale Üniversitesi’ne lisans, yüksek lisans ve doktora yapmak üzere gelen uluslararası öğrencilere Türkçe dil kursları vermeyi amaçlayan, dil öğrenme isteği içinde olan herkesin başvurabileceği ve ulaştığı dil düzeyine göre bilgisini belgelendirebileceği bir kurum olan PADAM, her biri birer kültür elçisi olan uluslararası öğrencileri bu yıl 3. kez Denizli’de misafir ediyor.

Pamukkale Üniversitesi Turuncu Salonda düzenlenen açılış yemeğinde uluslararası öğrenciler ağırlandı. Yemeğe Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile uluslararası öğrenciler katıldı. Protokol üyeleri ile öğrenciler uzun süre sohbet etme imkanı buldular. 

PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca ve Pamukkale Üniversitesi Türkçe Yaz Okulu Koordinatörü Arş. Gör. Gülden Uçar yönetiminde, PADAM bünyesinde öğrenciler bir yandan alanında uzman okutmanlar tarafından verilen dersler sayesinde Türkçe bilgilerini geliştirirken diğer yandan halk oyunları, el sanatları, Türk müziği gibi Türk kültürüne ait değerleri öğreniyor.  PADAM,  Denizli ve çevre illerde gerçekleştirilen kültürel, tarihi, turistik gezilerle Türkiye’ye özgü geleneksel tatları ve doğal güzellikleri öğrencilere en iyi şekilde sunmayı ve onları Denizli’den hayatları boyunca hatırlayacakları, eşsiz anılarla uğurlamayı hedefliyor.

İlgili Haberler