“PAÜMTM’2019 – 1. Malzeme Günleri” Gerçekleştirildi

22.05.2019

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “PAÜMTM’2019 – 1. Malzeme Günleri”, 20 Mayıs 2019 tarihinde Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, PAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevgi Özkan, PAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Murat Akgül, Denizli Ticaret İl Müdürü Süleyman Yener Pektaş, stant açan ve panel oturumlarında sunum yapan kurum, kuruluş ve firma temsilcileri ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları ile başladı. Açılışta, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan keman resitali ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Teknoloji Fakültesi olarak, öğrencilerle sektörün değerli temsilcilerini buluşturmanın ve bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, etkinliğe katılan kurum, kuruluş ve firma temsilcilerine teşekkürlerini sundu.

PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan; yaptığı konuşmada 1. Malzeme Günleri etkinliğinde öğrenci-sektör buluşması ile üniversite-sanayi işbirliği konusunda güzel bir adım atıldığını, üniversitenin bu tür etkinliklere her zaman açık olduğunu ve destek verdiğini belirterek etkinliğe katılan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Açılış kurdelesinin kesiminden sonra, stant ve öğrenci sergilerinin ziyaretleri gerçekleşti. Etkinlikte, 2018-2019 eğitim öğretim yılında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde ders ve tez çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar gün boyunca öğrencilerin poster ve sergi sunumları ile katılımcılara sergilendi.

Etkinliğe İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Denizli’den stant açarak katılan kurum, kuruluş ve firmalar; panel oturumlarında da öğrencilerle buluşarak faaliyet gösterdikleri alanlar ve çalışmaları hakkında bilgiler sundular. Öğrencilere kariyer konularında tecrübelerini aktaran ve tavsiyelerde bulunan firma yöneticilerine sunumları sonrası plaket takdimi yapıldı.

Etkinlikte, Ankara’dan Döksan Isıl İşlem A.Ş., İstanbul’dan Mikrotest Endüstri Cihazları Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti., İzmir’den Sümer Çelik Döküm San. ve Tic. A. Ş., ile Tisan Yangın ve Hizmet Araçları San. ve Tic. Ltd. Şti., Bursa’dan MTC Metalurji San. ve Tic. A.Ş., Denizli’den Erbakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A. Ş. , Elsan Elektrik Gereçleri San. Tic. A.Ş., Sirmersan Mermer San. A.Ş., Okan Haddecilik ve Tekstil San. Tic. Ltd. Şti., Debak A.Ş., NCT Akademi, Ersoy Döküm Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti., Denizli Cam San. ve Tic. A.Ş. firmaları ile İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü, Pamukkale Teknokent A. Ş. ve Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi yer aldı.

 

İlgili Haberler