PAÜ’den Minik Sporcuların Gelişimine Destek

08.05.2018

Pamukkale Üniversitesi ve Özel Olimpiyatlar Türkiye TÖSSED (Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği) işbirliğinde düzenlenen “Pamukkale Üniversitesi Minik Sporcular Projesi” 2-7 yaş arası özel eğitim gereksinimli olan ve normal gelişim gösteren çocukları bir araya getirdi.

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şehmus Aslan başkanlığında,  toplam on altı hafta süren projede gönüllü Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencileri de yer aldı. Teorinin pratiğe aktarıldığı etkinlikte, öğrenciler derste aldıkları teorik bilgileri uygulamalı olarak özel gereksinimli çocuklarla normal akranlarını bir araya getirerek, egzersiz uygulamalarla çocukların motor becerilerinin gelişimini gözlemleme fırsatı buldu.  

Minik Sporcular Projesi’nin kapanış ödül törenine ise, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılıçarslan başta olmak üzere, Pamukkale Milli Eğitim İlçe Müdürü Reşat Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ağbuğa, Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Bedha Özbek, Ahmet Çalışkan Anaokulu Müdür Yardımcısı Hasan Baş ile birlikte birçok akademisyen, veliler, gönüllü öğrenciler, minik sporcular katıldı. Düzenlenen törende, on altı hafta boyunca fiziksel etkinliğe katılan minik sporculara madalyalar verildi. Bu etkinlik boyunca gönüllü olarak katılan Pamukkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencilerine de katılım belgeleri tören sonunda takdim edildi.

PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şehmus Aslan, gerçekleştirilen proje ile ilgili yaptığı açıklamada desteklerinden dolayı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ başta olmak üzere emeği geçen tüm Spor Bilimleri Fakültesi akademisyenleri, idari personeli ve gönüllü öğrencilere teşekkürlerini sunarken, bu proje sayesinde otizm spectrum bozukluğu olan iki çocuğun kaynaştırma okuluna gitmesi ve konuşma becerisi olmayan otistik bir çocuğun da konuşma becerisinde gelişme gösterebildiğini vurguladı.

İlgili Haberler