PAÜ’de Afet Bilinçlendirme Semineri Yapıldı

28.11.2019

AKUT Denizli Ekibi, Pamukkale Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi çalışanlarına “Afet Bilinçlendirme Semineri” verdi.

Pamukkale Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi yönetimi, olası bir afet durumunda gerek çalışanlarının gerekse üyelerinin can güvenliği için afet durumunda ve sonrasında yapılacak doğru müdahalelerin neler olduğu konusunda kurum çalışanlarını bilinçlendirme amacıyla bir seminer düzenledi. Seminerde genel olarak; olası bir deprem durumunda kontrollü bir şeklide hareket edilmesini sağlamak için bilgiler aktarıldı.

Güvenli toplanma alanlarının belirlendiği seminer öncesine tüm personelin, afet durumunda ve acil durumlarda, gerekli görevlendirmeleri ise afet acil durum eylem yönetim bina güvenlik ekibi, kat sorumluları, söndürme ekibi, arama kurtarma ekibi, koruma ekibi, ilk yardım ekibi, teknik onarım müdahale ekibi, tahliye ekibi şekilde oluşturuldu.

Gerçekleştirilen seminer sonucunda; Pamukkale Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi yönetimi ve çalışanları, AKUT Denizli ekibinin vermiş olduğu seminerle birlikte afet durumunda ve sonrasında görev yetki ve sorumluluklarındaki bilinç düzeyini arttırmış oldu.

İlgili Haberler