PAÜ Yönetimi ADIM Üniversiteleri 2. Grup Toplantısı’na Katıldı

02.05.2018

Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, bilimsel, teknik, sosyal ve kültürel üniversiteler arası etkinliklerde işbirliği amacıyla 2001 yılında kurulan ve yılda iki grup halinde düzenli toplantılarla bir araya gelen ADIM Üniversiteleri, bu yıl 2. Grup toplantısında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi evsahipliğinde bir araya geldi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ADIM Üniversiteleri 2. Grup toplantısına; Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ile 14 ADIM üyesi üniversitenin genel sekreterleri, akademik ve idari birim amirleri katıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen açılış programında konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş; 2001 yılında Adnan Menderes, Pamukkale, Süleyman Demirel ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversiteleri iş birliği ile kurulan ADIM Üniversiteleri Birliği’nin bugün 14 üniversiteden oluşan büyük bir aileye dönüştüğünü ifade etti. ADIM Üniversiteleri’nin lisans ve lisansüstü eğitim-öğretim, bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projeleri, sosyal ve kültürel alanlarda yapılacak ortak çalışmalarla ilgili esasları belirlemeyi amaçladığını belirten Rektör Prof. Dr. Taş, tüm katılımcılara teşekkür ederek ve gerçekleştirilen toplantının hayırlara vesile olmasına diledi.

Düzenlenen açılış programında konuşma yapan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, ADIM Üniversiteleri toplantılarının önemine vurgu yaparak, Üniversitelerin yaşadığı her sorunu YÖK’e şikâyet ederek çözemeyeceklerini ifade etti.Prof. Dr. Harmandar; “Sorunlarımızı önce kendi içimizde halletmeliyiz. Bir araya geldiğimiz zaman düşüncelerimizi daha iyi ifade edebiliyoruz. Bunun için bu tür toplantılar son derece önemli. Bu toplantıların yılda birkaç kez yapılması gerektiğine inanıyorum. 4 üniversite ile başlayan ADIM Üniversiteleri şu anda 14 üniversiteye ulaştı. Bölge üniversiteleri topluluğu olarak bunu devam ettirmeliyiz. Sonucunda da bilimsel, makul ve gerçekçi olan sonuçlara ulaşıp kararlar almalı ve bu kararları uygulamalıyız” şeklinde konuştu.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, ‘Üniversiteler arasında bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda işbirliğini arttırmak adına dört üniversite ile başlayan ADIM Üniversiteleri Birliği’nin bugün dâhil olan üniversitelerle birlikte 14 üniversiteye ulaşması, yıllar içinde yapılan işlerin ne kadar doğru yolda olduğunun bir kanıtıdır. Belli aralıklarla gerçekleştirilen ADIM Üniversiteleri grup toplantıları ile üniversiteler arasıakademik ve idari farklı birimlerin işbirliğini arttırdığı gibi mevcut durumların iyileştirilmesi veya yaşanan sorunların çözüme kavuşması için kararlar alınması ve uygulanması ile faydalı sonuçlar vermektedir. İki gün süren toplantılarda akademik ve idari anlamda işbirlikleri ve yapılabilecekler konuşuldu. ADIM Üniversiteleri adına faydalı bir toplantı olduğu inancıyla katılım gösterentüm üniversitelerin başta rektörleri olmak üzere tüm akademik ve idari tüm yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum’ şeklinde konuştu.

İki gün boyunca süren toplantılarda katılım gösteren üniversite rektörleri, rektör yardımcıları başta olmak üzere gruplar halinde genel sekreter ve genel sekreter yardımcıları, öğrenci işleri daire başkanları, personel daire başkanları, bilgi işlem daire başkanları, kütüphane ve dokümantasyon daire başkanları, üniversite hukuk müşavirleri, basın yayın ve halkla ilişkiler koordinatörleri ve yetkilileri bir araya gelerek gündem maddeleri hakkında görüşmelerde bulunarak,ortak sorunları masaya yatırdılar ve yapılan değerlendirmelerle sorunları çözmeye yönelik kararlar aldılar.

Toplantılar dışında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kültür gezileri ile Bilecik merkez başta olmak üzere; Bozüyük, Osmaneli, Söğüt gibi çeşitli tarihi ve kültürel önem taşıyan ilçeler ziyaret edildi. ADIM Üniversiteleri 2. Grup Toplantısı’na katılım gösteren tüm konuklar ile birlikte sırasıyla; Bilecik’te Şehir Müzesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ve Şeyh Edebali Türbesi, Osmaneli’nin tarihi evlerini ve Rüstem Paşa Camii, Bozüyük’te Metristepe Anıtı, Söğüt’te Kuyulu Mescidi, Çelebi Sultan Mehmet Camii,Kaymakam Sait Bey Çeşmesi, Hamidiye Camii ve Hamidiye İdadisi, Dar’ül Eytam Binası ve Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaret edildi.

İkinci günün sonunda düzenlenen gala yemeği ile sona eren ADIM Üniversiteleri 2. Grup Toplantısı’nın bir sonraki ev sahibi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak belirlenirken, kurulduğu yıldan bu yana Pamukkale Üniversitesi’nin üstlendiği ADIM konsorsiyum üniversitelerinin onayı ile hazırlanan ve güncellenentanıtıcı ADIM broşürü ve internet sitesi ile birlikte ADIM Üniversiteleri İşbirliği Programının Sekretaryası alınan kararla Bilecik Şeyh Edebalı Üniversitesi’ne devredildi.

 

İlgili Haberler