PAÜ, Turkcell Kros Ligi Final Yarışlarına Ev Sahipliği Yaptı

20.02.2019

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Turkcell Kros Ligi Finali kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Renkli anların yaşandığı yarışmalarda sporcular kazanabilmek için bolca ter döktü.

Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Merkez Yerleşkesi Çadır Salon Kros Parkuru’nda gerçekleşen final müsabakalarında U20 kategorisinde kadınlarda 8 takımda toplam 58 kadın sporcu, erkeklerde 12 takımdan 80 sporcu; büyükler kategorisinde kadınlarda 10 takımdan 51 sporcu, erkeklerde ise 10 takımdan 63 sporcu; U18 bayrak takımı yarışlarında kadınlardan 4 takım, erkeklerden ise 3 takım yarıştı.

Pamukkale Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı final müsabakalarına, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Ağbuğa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Erdal Işık ile birlikte il protokolünden temsilciler ve PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

İlk kademesi Adana’da yapılan Turkcell Kros Ligi’nin final yarışlarında; 2019 yılının kros ligi şampiyonları U20 kategorisinde kadınlarda İstanbul Fenerbahçe Spor Kulübü olurken birinci Fenerbahçe S.K.’dan Emine Akbingöl, ikinci Fenerbahçe S.K.’dan Zeynep Bayçınar, üçüncü ise Konya-Ankara B.şehir Belediyesi Takımı’ndan Yonca Kutluk oldu. Aynı kategoride erkeklerde şampiyon takım Kocaeli-Darıca Belediyesi Eğitim Spor Takımı olurken yarışmanın birincilik derecesini Fenerbahçe S.K.’dan Ayetullah Aslanhan, ikinciliği Kocaeli-Darıca Belediyesi Eğitim Spor Takımı’ndan Ömer Amaçtan ve üçüncülüğü aynı takımdan Sebih Bahar aldı.

Büyük kadınlar kategorisinde İstanbul-Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği şampiyon olurken; birinciliği İstanbul-Kasımpaşa Spor Kulübü Derneği adına yarışan Daisy Jeptoo Kimeli, ikinciliği İstanbul-Enka Spor Kulübü’nden Esma Aydemir, üçüncülüğü İstanbul-Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nden Sevilay Eytemiş kazandı.

Büyük erkekler kategorisinin şampiyon takımı İstanbul BBSK oldu. Birinci Ankara B.şehir Belediyesi EGO Spor Kulübü’nden Getaye Gelaw, ikinci İstanbul-İstanbul BBSK’dan Ramazan Özdemir ve üçüncü aynı takımdan Cihat Ulus oldu.

U18 bayrak takımı yarışlarında kadınlarda İstanbul Beşiktaş Jimnastik Kulübü, erkeklerde ise Gaziantep B.şehir Belediyesi Takımı şampiyon oldu.

Şampiyon takımlara kupalarını ve dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Erdal Işık takdim etti.