PAÜ İletişim Fakültesi’nde 20. Akbank Kısa Film Festivali’nde Dereceye Giren Filmler Gösterildi

19.04.2024

20. Akbank Film Festivali’nde dereceye giren ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödül almış kısa filmlerin Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi ev sahipliğinde Hierapolis Konferans Salonu’nda gösterimi gerçekleştirildi.

15 Nisan Pazartesi günü yapılan ve toplam 5 kısa filmin gösterildiği etkinliğe öğrencilerle birlikte öğretim elemanları da katıldı.

Etkinlik PAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İletişim Topluluğu ve 3-2-1 Kayıt Film ve Sinema Topluluğu iş birliği ile yapıldı. Etkinlikte Mart ve Nisan ayında yapılan 20. Akbank Kısa Film Festivali’nde dereceye giren ve uluslararası birçok yarışmada da çeşitli ödüller kazanan filmler gösterildi. 

İlk olarak uluslararası yarışma kategorisinde en iyi kısa film ödülünü alan ve yönetmenliğini Stephen Vuillemin’ın yaptığı “Bir Nevi Vasiyet” (A Kind of Testament) adlı animasyon filmi izleyici ile buluştu. Filmde genç bir kadının çektiği öz çekimlerin (selfielerin) kendisiyle aynı ismi taşıyan, yaşlı ve amansız bir hastalığa sahip olan başka bir kadın tarafından kullanılarak animasyon haline getirilmesi anlatılıyor. İkinci olarak Türkiye’de birçok yarışmaya katılan ve geçen yıl 24. İzmir Kısa Film Festivali’nde birincilik ödülü almaya hak kazanan ve yine 20. Akbank Kısa Film Festivali, ulusal yarışma kategorisinde en iyi kısa film ödülü seçilen “Evcil” filmi gösterildi. Yönetmenliğini Deniz Uymaz’ın yaptığı filmde yaşadığı köyden uzaklaşmak için bir çıkış yolu arayan Firaz’ın babasının cenazesinde, şehirden gelecek bir akrabasının yolunu gözlemesi anlatılıyor. Ayrıca filmde, birlikte yaşadığı dedesinin Firaz için büyük bir yüke dönüşmesi konu ediniliyor. Etkinlikte üçüncü olarak, Genç Bakışlar En İyi Kısa Film Ödülünü alan ve yönetmenliğini Demir Demirbağ’ın yaptığı “Eve Dönüş” filmi gösterildi. Film bir gencin babasının ölümü sonrası eve dönmek istememesini ve kentte yürürken babasıyla olan anılarını hatırlamasını konu ediniyor. Dördüncü olarak mansiyon ödülünü alan “Zarafet ve Şiddet Arasında” adlı kısa film gösterildi. Yönetmenliğini Şirin Bahar Demirel’in yaptığı filmde aile albümlerine giremeyen travmatik hatıraların peşine düşülmesi anlatılıyor. Son olarak etkinlikte Genç Bakışlar Mansiyon ödülünü alan ve yönetmenliğini Mahir Uslu’nun yaptığı “İki Mavi” adlı kısa film gösterildi. Filmde genç bir adamın insan ilişkilerini ve kendi iç dünyasını yeniden keşfe çıkarken yaşadığı zorluklar konu ediliyor.

İlgili Haberler