PAÜ Hastanesinde Geleneksel Kermese Büyük İlgi

12.10.2018

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Psikiyatri hastalarının yaptıkları el işi ürünler kermeste sergilendi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi çalışanları ve psikiyatri hastalarının yapmış olduğu el işlerinin sergilendiği kermese hastaneye gelen vatandaşlar ve çalışanlar büyük ilgi gösterdi. Kermesten elde edilen gelir, psikiyatri hastalarının yeni yapacakları el işlerinin malzeme alımında kullanılarak hem hastaların tedavileri devam edecek hem de yeni kermesin çalışmaları başlayacak.

Başhekim Prof. Dr. İbrahim Türkçüer açılış konuşmasında emeği geçen herkese, hasta ve hasta yakınlarına teşekkür etti.

Psikiyatri A.D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Özdel yaptığı konuşmada; Dünya Ruh Sağlığı hakkında bilgi vererek, ruh sağlığını korumanın; tıpkı tedavide olduğu gibi, bireysel ve toplumsal dinamiklerin bir bileşkesi olduğunu, devletin her kurumunun ve tüm sosyal bileşenlerinin ruh sağlığının korunmasında sorumluluğu olduğunun da unutulmaması gerektiğini belirtti.

Psikiyatri A.D. Başkanı Prof. Dr. Figen Çulha Ateşçi hastaların tedavisi için benzer faaliyetlerin tekrarlanacağını dile getirdi. Ayrıca kermeste emeği geçen başta hastalar olmak üzere tüm çalışanlara, yardımda bulunan herkese teşekkür ederek gelenekselleşen kermesin devam edeceğini bildirdi.

İlgili Haberler