PAÜ Ateş Böceği Topluluğu Köy Okullarına Umut Oldu

09.05.2018

Pamukkale Üniversitesi Ateş Böceği Topluluğu, köy okullarına umut oldu. Daha önce Tavas Gümüşdere İlkokulu’nu sinema salonuna, Tavas Yahşiler İlkokulu’nu resim atölyesine kavuşturan topluluk, bu kez de Honaz Cumhuriyet İlkokulu'na tiyatro atölyesi kurdu. Topluluk son çalışmasıyla “Köyde Sanat Var” adlı projesini tamamladı.

Üyelerini Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu topluluk, köy okullarına umut olmaya devam ediyor. Ateş Böceği Topluluğu Honaz Cumhuriyet İlkokulu tiyatro atölyesini 5-6 Mayıs tarihlerinde bitirerek “Köyde Sanat Var” adlı projesini tamamladı.

Honaz Cumhuriyet İlkokulu tiyatro salonunun kötü durumdaki duvarlarını boyayarak işe başlayan topluluk öğrencileri,  oturma sıralarında tadilat ve boya yaparak sıralara yepyeni bir görünüm kazandırdı. Dekor için kartonlardan çeşitli dekoratif objeler tasarlayan öğrenciler, salonda zarar görmüş duvarları alçıyla düzelterek üstlerini resimlerle süsledi. Ayrıca tiyatro kulisi ve kostüm odası olmayan tiyatro  sahnesi için  iki ayrı oda düzenlenirken, odalar boyanarak, çok sayıda kostüm de eklendi. Son olarak spot lamba mantolaması yapılarak sahne aydınlatması sağlanırken, ölçüleri alınan salona, sahne perdesi diktirilip, takıldı.

İlgili Haberler