Pamukkale Üniversitesi Muay Thai Takımından Büyük Başarı

28.04.2018

Türkiye Muay Thai Federasyonu ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu iş birliği ile 22-27 Nisan 2018 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 10. Üniversiteler Arası Muay Thai Şampiyonası’nda Pamukkale Üniversitesi Muay Thai Takımı sporcuları, takım halinde 1 birincilik, 1 ikincilik ve bireysel olarak 1 üçüncülük elde etti.

Bu yıl Türkiye’de ve dünyada ilk kez açık alanda, iskele üzerinde, denize sıfır olarak kurulan ringlerde gerçekleştirilen müsabakalarda 43 üniversiteden 455 sporcu mücadele ederken, Pamukkale Üniversitesi’ni 11 sporcu temsil etti. Müsabakalarda takım olarak “Wai Kru B Division Erkek Takım” birinci ve “Wai Kru A Division Erkek Takım” ikinci olurken, bireysel kategoride Pamukkale Üniversitesi sporcusu Mehmet Bahadır Top üçüncü oldu. PAÜ Muay Thai Takımı Antrenörü ve PAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Gönülateş turnuva sonunda yaptığı açıklamada, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a spora ve sporcuya vermiş olduğu önemden dolayı teşekkürlerini sunarak, “Yürekleriyle mücadele eden tüm sporcularımı tebrik ediyorum. Pamukkale Üniversitesi’ni şampiyonada en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Önümüzdeki şampiyonalarda daha büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.