Pamukkale Teknokent A.Ş.’nin Birleşik Krallık Pazarındaki İş Birliklerini Arttıracak Protokol İmzalandı

09.01.2024

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi Teknokent A.Ş. ile Valura If And Partners Ltd. şirketi arasındaki; Pamukkale Teknokent A.Ş.’nin Birleşik Krallık pazarındaki iş birliği fırsatlarını tespit etmek, stratejik ortaklıklar geliştirmek, yeni teknolojiler ve know-how transferlerini mümkün kılmak üzere Danışmanlık hizmetinin alımına ilişkin protokole imza attı.

Rektör Kutluhan: “Protokolün ülkemiz açısından ilk olması ve bu noktada önderlik etmesi bakımından Üniversitem adına kıvanç duyuyorum.”

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yapılan protokol ile ilgili şunları kaydetti: “Bugün Türkiye’de ilk defa yapılan bir protokole imza atıyoruz. Üniversitemiz uluslararasılaşma konusunda önemli bir adım attı. Üniversitemizi İngiltere’ye açmış oluyoruz. Bunu Teknokent yoluyla gerçekleştiriyoruz. Çünkü Teknokentler inovasyon ve Ar-Ge merkezleri olmakla birlikte tüm dünyadaki gelişmeleri takip etme kapasitesine ve yeteneğine sahip olmalılar. Bizim Teknokentimiz de bu kapasiteye sahip. Bu protokolden çok güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Protokolün ülkemiz açısından ilk olması ve bu noktada önderlik etmesi bakımından Üniversitem adına kıvanç duyuyorum. Bu protokol ile Üniversitemiz, Denizlimiz, ülkemiz ve dünya insanlığı için önemli bir katkı sağlayacağız. Ayrıca Teknokent ofisimizin orada olması bir ayağımızın da orada olması demek. Teşekkür ediyor, protokolün hayırlı olmasını diliyorum.”

Valura Yetkilisi Gökhan Acar ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bu protokol ile Londra’ya bir köprü inşa etme niyetiyle yola çıkıyoruz. Özellikle İngiltere’de gelişen inovasyonu, bilimi, sanayi entegrasyonunu olabildiğince Türkiye’ye transfer edebilmek, iki ülke arasında köprü kurabilmek, oradaki üniversitelerle ve kuluçka merkezleriyle iletişim kurabilmek, karşılıklı bilgi alışverişi sağlayabilmek için yola çıkıyoruz. Bu protokol Türkiye’de bir ilk oldu. Bu açıdan Sayın Rektörümüze ve Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bir vizyon ortaya koydular ve bunu çok önemsiyoruz. Bu protokol ile Pamukkale Teknokent’in orada fiziki bir ofisi olacak ve bu ofisin de özellikle teknolojinin hızlı geliştiği ve teknolojik şirketlerin olduğu bir bölgede olması çok değerli. Önümüzdeki süreçte adım adım hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz.”

İlgili Haberler