Mühendislikte Tecrübe Paylaşımları Paneli Yapıldı

08.05.2019

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Denizli Şubesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Denizli İl Temsilciliği işbirliği ile “Mühendislikte Tecrübe Paylaşımları” konulu paneli 3 Mayıs 2019’da Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Panele, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Güngör, Denizli Tarım İl Müdürü Yılmaz Erkaya ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı. İstiklal Marşı ve açılış konuşmaları ile başlayan tören panel oturumuyla devam etti. PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın’ın yönettiği panelde, Türksat A. Ş. Daire Başkanı Dr. Ümit Cezmi Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Türker ve TDMMB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ethem Yıldırım konuşmacı olarak yer aldı.

PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aydın, Teknoloji Fakültesi olarak, sanayinin talep ettiği donanıma sahip mühendisler yetiştirmek için önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti. Prof. Dr. Aydın ayrıca düzenlenen bu tür etkinlikler vasıtasıyla, sektörde tecrübeli yöneticileri öğrencilerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

“2020’de Yüzde Yüz Yerli Haberleşme Uydusu”

Türksat ve Milli Uydu faaliyetleri hakkında bir sunum yapan Türksat A. Ş. Daire Başkanı Dr. Ümit Cezmi Yılmaz, Türksat A. Ş.’nin uydularının tarihçesi ve günümüzdeki uygulamaları, kablo, bilişim ve uydu hizmetleri hakkında bilgiler aktardı. Türksat 6-A haberleşme uydusunun Tübitak, Tusaş, Aselsan ve Ctech ortak projesiyle yüzde yüz yerli olarak 2020 yılında üretiminin tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Yılmaz, bu konuda Türk mühendislerin önemli bir başarı gerçekleştirdiğini vurguladı.  Geçmişte yaşanan uydu kazaları hakkında da bilgiler vererek, öğrencilere bu konudaki tecrübelerini aktaran Yılmaz; Mühendisliğin çok önemli bir meslek olduğunu, mühendislik hesaplamalarının çok hassas yapılması gerektiğini belirterek sunumunu tamamladı.

 

“Türkiye Tarımı ve 2023 Vizyonu”

Panel kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Metin Türker, Türkiye Tarımı ve 2023 Vizyonu konulu bir sunum gerçekleştirdi. Tarım ve Gıda konularında önemli istatistikler veren Türker, 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara ulaşmasının beklendiğini, her yıl 1,4 milyar ton gıdanın israf edildiğini, 39 ülkede gıda,  80 ülkede ise su sıkıntısı yaşandığını ve 2050 yılına kadar gıda üretimini % 60 artırma mecburiyeti bulunduğunu belirtti. Ülkemizde tarım, hayvancılık, gıda ve bitki alanlarında yapılan faaliyetler hakkında da bilgiler veren TÜRKER, gelişen teknolojiye bağlı olarak, Tarım 4.0 uygulamalarının yaygınlaşmaya başlayacağını ve bu alanlarda çok farklı mühendislik branşlarına ihtiyaç olduğunu belirterek, öğrencilere bu konularda tavsiyelerde bulundu.

“Hayat Eşittir Denge”

Etkinlikte söz alan TDMMB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ethem Yıldırım, yaptığı konuşmada, öğrencilere mesleki ve kişisel gelişim konularında tecrübelerini aktardı. Mühendisliğin çok önemli bir meslek olduğunu belirten Yıldırım, öğrencilere iş görüşmelerinden, kendilerini yetiştirmeleri gereken alanlara kadar önemli tavsiyelerde bulundu. Hayatın dengeden ibaret olduğunu söyleyen Yıldırım, kazanmanın ve başarmanın yolunun mesleki yaşam ile sosyal yaşamı dengelemekten geçtiğini belirtti. Panel, öğrencilerin soruları ve plaket takdimleriyle sona erdi.

 

 

News