Kale MYO, Yeni Öğrencileriyle Tabae Antik Kentinde Tanıştı

09.10.2018

Kale Meslek Yüksekokulu’nda eğitime yeni başlayan öğrenciler için tanışma programı düzenlendi.

Gün içinde, iki farklı etkinlikle gerçekleştirilen programın ilki, Kale MYO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Programda sinevizyon gösterisi ile Pamukkale Üniversitesi’nin tanıtımı yapılırken eğitim öğretimin işleyişi ve akademik hayat hakkında bilgi verildi.  Öğrencilerin soruları ve talepleri de dinlendi.

İkinci etkinlikte ise öğrencilere Kale ilçesi tanıtılırken bu kapsamda, kazı çalışmaları PAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa BEYAZIT tarafından yürütülen Tabae antik kentine bir gezi düzenlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilip geleneksel hale getirilmesi planlanan Tabae Antik Kent Yürüyüşüne; Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih SAĞINÇ, Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Ersan ÖZ, Kale İlçe Emniyet Amiri Murat BAŞTÜRK, ilçe protokolü, Kale MYO akademik ve idari personeli ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için edilen duaların ardından Tabae Antik Kent Kazı Heyetinde görevli Yusuf BAŞTÜRK ve Meryem CANSEVEN tarafından antik kent ile ilgili genel bilgi verildi.

Davul zurna eşliğinde antik kent gezilirken Cevherpaşa Camii, Tek Minareli Camii, Türk hamamı, Roma hamamı ziyaret edilerek yapılarla ilgili bilgilendirme ve tanıtım yapıldı.

Antik kent yürüyüşünün ardından eski güreş alanında düzenlenen kokteylde meşhur Kale biberinden yapılan “Biber Tatarı” ikramı yapılırken Zeybek gösterileri ile de görsel bir şölen gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Ersan ÖZ “Bu yıl aramıza katılan öğrencilerimize öncelikle hoş geldiniz, diyorum. Öğrencilerimizin gerek üniversitemiz gerekse ilçemiz ile kaynaşması için bu yıl farklı bir etkinlik yapmak istedik. Bu kaynaşmanın hem öğrencilerimize hem de ilçemize faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Tabae Antik Kent Yürüyüşümüz inşallah bundan sonraki yıllarda da devam eder. Yeni gelen öğrencilerimize eğitim öğretim hayatında başarılar diler, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Programın ardından Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından gerçekleştirilen toplantıya katılan Kale MYO Müdürü Ersan ÖZ, öğrencilerin sorun ve taleplerini dile getirirken, Kale esnafından, öğrencilere  gerekli desteğin verilmesini istedi.

Kazı Tarihçesi

Tabae antik kenti kazılarına, ilk kez 2007-2013 yılları arasında, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bozkurt ERSOY’un başkanlığında başlanmıştır. Kazılara, Denizli Müze Müdürlüğü’nün başkanlığında, 2014 yılında Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kasım İNCE’nin, 2015 ve 2016 yıllarında aynı bölümde görevli Doç. Dr. Mustafa BEYAZIT’ın bilimsel danışmanlığında devam edilmiştir. Önümüzdeki kazı sezonlarında kazılara devam edilmesi planlanılmaktadır.

İlgili Haberler