Acıpayam MYO, Teori ile Uygulamalı Eğitimin Arasını Kapattı

23.10.2019

PAÜ Acıpayam Meslek Yüksekokulu (MYO) Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, Hava ve Deniz Güvenliği Dersi kapsamında Denizli Çardak Hava Limanına teknik bir gezi düzenledi. Öğrenciler; hava limanı giriş ve arama prosedürleri, X-Ray cihazı, kapı dedektörü, patlayıcı sıvı tespit cihazı, bomba arama gibi derslerde teorik olarak öğrendikleri konularda uygulamalı eğitim aldı.

Pamukkale Üniversitesi, 2019–2020 Eğitim Öğretim Yılında ezberci ve kalıplara dayalı klasik öğrenme sisteminden kaynaklı sorunlara çözüm üreten bir eğitim anlayışı ile eğitimlerini sürdürüyor. Teorik eğitim ile uygulamalı eğitim arasındaki mesafeyi kapatmaya yönelik önlemler almaya devam eden PAÜ’de; öğrenciyi sınıf içinde sürekli pasif tutan, eğitmeni dinlemekten başka bir öğrenme biçimi sunamayan, sadece teorik bilgilerle dolu öğrenme yöntemlerini bir kenara bırakarak, öğrenciyi merkeze alan, uygulamalı yöntem- teknikleriyle araştırmaya ve isteyerek öğrenmeye olanak sağlayan öğrenme yaklaşımı ülküsünü benimseyen bir anlayış hâkim. Bu anlayış kapsamında PAÜ Acıpayam MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü öğrencileri için Çardak Hava Limanına teknik bir gezi düzenlendi. Bölümün ikinci sınıf öğrencileri derslerde edindikleri teorik bilgilerini, danışmanları Öğr. Gör. İlknur Özdemir koordinatörlüğünde Denizli Çardak Hava Limanında uygulama fırsatı buldu.

Hava ve Deniz Güvenliği Dersi kapsamında gerçekleşen teknik gezide öğrenciler, hava limanı giriş ve arama prosedürleri, X-Ray cihazı, kapı dedektörü, patlayıcı sıvı tespit cihazı, bomba arama gibi teorik olarak öğrendikleri konularda etkin katılım yoluyla öğrenme gerçekleştirdiler. Uçaklarda gerçekleşebilecek herhangi bir teknik arıza durumlarında Hava Limanı İtfaiye ekibinin nasıl  müdahale ettiğini, hangi araçları kullandığını da inceleme fırsatı bulan öğrenciler gümrüklü hava sahasının kullanım prosedürlerini ve uygulamalarını da öğrendiler. Konu ile ilgili açıklama yapan danışman Öğr. Gör. İlknur Özdemir, oldukça faydalı ve verimli geçen bu teknik gezilerin dönem boyunca devam edeceğini, öğrencilerin teorik olarak aldıkları eğitimi bu gezilerle uygulamalı olarak deneyimlediklerini belirtti.

İlgili Haberler