‘Scapin’in Dolapları’ tiyatro severlerden tam not aldı

30.03.2017

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Tabib-ül Curcuna ekibinin sahnelediği Moliere’in 1671 tarihinde kaleme aldığı ünlü eseri Scapin’in Dolapları adlı eser tiyatro severler tarafından ilgi ile karşılandı.

11 yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bugüne Deli Dumrul, Bir İstanbul Müzikali, Kaç Baba Kaç, Kahpe, İyi Geceler Desdemona Günaydın Juliet ve Tetra gibi ünlü eserleri sahneleyen ekip, 2007 yılından bu yana 12 ayrı oyunu, 9 ayrı şehirde, 20 ayrı festivalde, 20 ayrı sahnede sergiledi.

Pamukkale Üniversitesi Tabib-ül Curcuna Tiyatro Topluluğu’nca sahnelenen Scapin’in Dolapları, Napoli’de yaşayan Scapin adlı karakterin çevirdiği türlü türlü oyunların trajikomik sonuçlarını konu almaktadır. Dekor, kostüm, müzik, ışık, afiş gibi oyuna ait tüm detayların Tabib-ül Curcuna ekibi tarafından hazırlanan, Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde sahnelenen eser, izleyicilerden tam not aldı.