PAUSBED, Sıralamalarda Yükselişe Geçti

25.07.2023

Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi (PAUSBED); Türkçe Yayın Yapan Dergiler içerisinde 17’inci sıradan 9’uncu sıraya; Türkiye Üniversite Dergileri sıralamasında 7’inci sıradan 4’üncü sıraya, Türkiye Üniversite Enstitüleri Dergileri listesinde ise 2’inci sıradan 1’inci sıraya yükseldi.

Google Akademik modülü olan Google Metrics’in her yıl Temmuz ayında yaptığı h-endeks güncellemesine göre 2023 Temmuz raporu yayınlandı. Yayınlanan güncel rapora göre PAUSBED; h-endeks değeri, ilgili analizlere dayalı olarak son yıllarda ivmesini yükselttiğini gösterdi. Analizler, derginin h-endeks değerinin 2022 yılı Temmuz ayında h17 iken; 2023 Temmuz raporunda endeks değeri h19'a yükseldi. Söz konusu puan artışı, derginin akademik dergi sıralamalarında da bir yükseliş getirdi.

PAUSBED, Türkçe Yayın Yapan Dergiler içerisinde 17. sıradan 9. sıraya; Türkiye Üniversite Dergileri sıralamasında 7. sıradan 4. sıraya; Türkiye Üniversite Enstitüleri Dergileri listesinde ise 2. sıradan 1. sıraya yükseldi. İsminde Pamukkale Üniversitesi ibaresi taşıyan PAÜ dergileri sıralamasında ise h-endeks değerine göre 1. sıradaki yerini korudu.

H-endeksi, bir akademisyenin veya bir akademik yayın organının en az h sayıda atıf almış olan h sayıdaki yayını olduğunu ortaya koyan bir endekstir. İlgili puan verisine ulaşım ve dergi liste taramaları 20 Temmuz 2023 tarihli Google Scholar Metrics üzerinden gerçekleştirilmiştir (https://scholar.google.com/citations).

İlgili Haberler