PAÜ’de ‘Cumhuriyetimizin 100. Yıl Konseri ve 100. Yıl Profesörleri’ Etkinliği Düzenlendi

18.12.2023

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından Cumhuriyetimizin 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Cumhuriyetimizin 100. Yıl Konseri ve 100. Yıl Profesörleri’ etkinliği gerçekleştirildi.

Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programın ilk kısmında Cumhuriyetimizin 100. Yıl Konseri sahnelenirken, programın ikinci kısmında Cumhuriyetin 100. Yılında profesörlüğe yükseltilen PAÜ’lü akademisyenlere profesörlük belgeleri takdim edildi.

Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Orkestra ve Korosunun seslendirdiği konserin Orkestra Şefliğini Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Akbulut üstlendi. Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Orkestra ve Korosunda; Solist Prof. Dr. Fatıma Akyüzlüer, Solist Doç. Dr. Gül Fahriye Evren, Konzertmeister Prof. Dr. Özgül Gök Akçakoyunluoğlu, birinci kemanda; Prof. Dr. Özgül Gök Akçakoyunluoğlu, Öğr. Gör. Itri Sözgötürmez, Burak Özev, Efekan Dindar, Nehir Kafadar, ikinci kemanda; Doç. Dr. Özlem Akın Şişman, Orhan Dikici, Ayten İlhan, Gülsüm Özyavuz, Aleyna Ayvaz, İsmail Kırmızı; viyolada Prof. Dr. Ufuk Yağcı, Dr. Öğr. Üyesi Ece Akyol, Sevil Sarıçiftçi, Zeliha İlhan, viyolonselde Dr. Öğr. Üyesi Derya Kıraç Sabzehzar, Dr. Öğr. Üyesi Çağatay Şişman, Gündekar Dalyanoğlu, kontrabasta Sena Poyraz, flütte İdil Erörter, obuada Doç. Dr. Selçuk Akyol, Klarinette Arş. Gör. Atakan Ertem, piyanoda Prof. Dr. Özgün Gülhan yer aldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nün Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yılı konserinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın “Tam bağımsızlık yolunda ülkem için yazdım” diyerek hazırladığı “Bağımsızlık Marşı” ilk kez seslendirildi.

Rektör Kutluhan: “Biz bağımsız bir ülkeyiz ve ebediyen bağımsız kalacağız.”

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Konserinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın yazdığı, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgün Gülhan tarafından bestelenen “Bağımsızlık Marşı” koro halinde ilk kez seslendirildi. Dinleyici tarafından oldukça beğenilen marş, uzun süre alkış aldı. Marş bitiminde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Efe Karabulut tarafından sahneye davet edilen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan: “Orkestrasıyla bize bu güzelliği yaşatan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz bağımsız bir ülkeyiz ve ebediyen bağımsız kalacağız. Çok değerli Prof. Dr. Özgün Gülhan hocam, çok kısa bir sürede bu marşı bestelediler. Beğenilerinize çok teşekkür ediyorum. İstiklal Marşı tekrar yazılmasın, bağımsızlık marşımız devam etsin inşallah” ifadelerinde bulundu. 

Konserin son kısmında Ayten Alpman’ın ‘Memleketim’ adlı eseri tüm davetliler eşliğinde seslendirildi. Konser programı Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından orkestra şefi ve üyelerine çiçek takdim edilmesi ile sona erdi.

Programın ikinci kısmında ise Cumhuriyetimizin 100. Yılında profesörlüğe yükseltilen PAÜ’lü otuz dokuz akademisyene profesörlük belgeleri takdim edildi. Tıp Fakültesinden; Mevlüt Çeri, Kadri          Karaer, Selda Ayça Altıncık, Gökay Nar, Ahmet Akçay, Bayram Özhan, Gökhan Ozan Çetin, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinden; Levent            Kurgun, Hanım Hande Duymuş Florioti, Dilek Çetindaş, Durmuş Akalın, Şeyda Sivrioğlu, Fen Fakültesinden; Ali Filiz, Aslıhan Arslan Kartal, Canan Celep Yücel, Ayşen         Höl, Eğitim Fakültesinden; Fatma Taşkın Ekici, Abdurrahman  Şahin, Feryal   Beykal Orhun, Teknoloji Fakültesinden; Sevilay Çetin, Metin Sayer, Mühendislik Fakültesinden; Engin Çetin, Arzu Yakar, Fatih Dikbaş, Hakan Karaca, Nurhan Onar Çamlıbel, Seher Arslan, Selim Köroğlu, Mutlu Yaşar, Olcay Polat, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden;  Cemil Çiftçi, İbrahim Aksel, Zübeyir Bağcı, Pınar Savaş Yavuzçehre, İletişim Fakültesinden Eylin Aktaş, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Murat Burak Altınışık, Turizm Fakültesinden; Şeyma Ay Arçın, Kamil Yağcı, Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Ayşegül Koyuncu Okca Cumhuriyetimizin 100. yılında Pamukkale Üniversitesinin profesörlüğe yükseltilen akademisyenleri arasında yer aldı.

Profesörlüğe yükseltilen akademisyenlere profesörlük belgeleri; Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan başta olmak üzere il protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlgili Haberler