PAÜ Re-MIM Ekibi Geliştirdiği Proje Hibe Almaya Hak Kazandı

22.06.2021

PAÜ Mimarlık Fakültesi Öğrencisi Seval Ağırbaş’ın grup lideri olduğu RE-MIM ekibinin geliştirdiği proje, başarılı bulunarak tanınmış bir içecek firmasından hibe almaya hak kazandı.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü “MIM 360 Deneyim İçin Tasarım” dersi kapsamında Öğr. Gör. Fazıl Akın ve Araş. Gör. Dr. Saniye Fışkın Korkmaz, öğrencileri ile birlikte bir mekân deneyiminden yola çıkarak çeşitli destek ve hibe programları (TÜBİTAK Bireysel Girişimcilik Programı, Kalkınma Ajansı Destekleri, Sosyal İnovasyon Destekleri vb.) için yaratıcı iş fikirleri geliştirdi.

Altı haftalık Döngüsel Ekonomi Mesele Süreci’ni başarıyla tamamlayan sekiz finalist takım arasında PAÜ Mimarlık Bölümü öğrencilerinin içinde olduğu Re-MIM ekibi öncelikli üç takım arasında yer almaya hak kazandı. Gülsüm Zeybek (PAÜ Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencisi), Seval Ağırbaş (PAÜ Mimarlık Bölümü 3.sınıf öğrencisi), Zülal Karaman (PAÜ Mimarlık Bölümü 3.sınıf öğrencisi), Abdullah Demir’den (MSGÜ Mimarlık Bölümü mezunu) oluşan Re-MIM ekibinin geliştirdiği proje başarılı olarak, tanınmış bir içecek firmasından hibe almaya hak kazandı.

Döngüsel ekonomi modeli, ham maddeden atık oluşumuna kadar geçen süreçte bireyleri ve toplumu yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneltirken tüketimi azaltmayı, geri dönüşümü ve yeniden kullanımı teşvik ediyor.

Paketleme atıklarının ayrıştırılma aşamasından geri dönüşümüne kadar olan süreci sürdürülebilir sistemler ile nasıl tasarlarız? Paketleme atıklarının ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi konusunda insanların bilinçlenmesini nasıl sağlayabiliriz? Geri dönüştürülmüş ürünlerin çevreye ve topluma olan katkısını nasıl görünür kılabiliriz? gibi sorular üzerinden belirlenen döngüsel ekonomi melesle sürecinde Re-MIM ekibinin projesi mimarlık stüdyolarının iç döngüsünü temel alıyor. Stüdyodaki maket atıklarının, tekrardan değerlendirilmesi üzerine şekillenen proje fikri ‘‘Atıklar çöp değildir’’ sloganıyla süreklilik göstermekte. Tasarı Acade-MIM proje fikrinde, geri dönüşüm materyallerinden nesne-mekân tasarımı ve üretimi üzerine atölyeler gerçekleştirmeyi hedefleyen Re-MIM ekibi, atıkların potansiyellerini bireylerin yaratıcılığını kullanarak tasarım aracılığıyla göstermeyi amaçlamakta.

 

 

Döngüsel Ekonomi Mesele Süreci Medium:

https://medium.com/imeceplatformu/d%C3%B6ng%C3%BCsel-ekonomi-mesele-s%C3%BCreci-9e72027114d3

Instagram Adresi:

https://www.instagram.com/tasari_acade_mim/?utm_medium=copy_link

News