Dünya Türküleri Bahar Konseri

07.04.2017

Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan Dünya Türküleri Bahar Konseri dinleyicilerin beğenisini topladı.

Dünya Türküleri Topluluğu ve Hakkı Dereköylü Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi(AGSL) Çoksesli Korosunun birlikte verdiği bahar konserinde yerli, yabancı, klasik, tango, türkü gibi çeşitli eserlerden oluşan geniş repertuarı ile müzikseverlere eşsiz bir dinleti sunuldu.

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatıma Akyüzlüer’in solistliğini yaptığı koroya Hakkı Dereköylü AGSL Çoksesli Korosu eşlik etti. Koro şefliğini Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni Sevgi Utma'nın yaptığı konserde; Love in Portofino, Newyork Newyork gibi yabancı eserlerle, Giresun’un İçinde, Koyverdin Gittin Beni, Sarı Gelin, Bahçe Duvarı, Yiğidim Aslanım, Atam, Memleketim gibi yerli eserlere yer verildi.

Konserin sonlarına doğru, Sarı Gelin türküsü eşliğinde sahneye çıkan Halk Oyunları Eğitmeni Selen Güven’e dans performansının hemen ardından Dünya Türküleri Topluluğu’nun nefesli çalgılar virtüözü, aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı olan Özgür Ergül’ün yaptığı evlenme teklifi ile salonda sürpriz dolu anlar yaşandı.

 

İlgili Haberler