“Aybala’nın İstiklal Merakı”

14.03.2017

İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu ve Kent Şairleri Topluluğu işbirliğiyle “Aybala’nın İstiklal Merakı” adlı oyun sahnelendi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecede İstiklal Marşı’nın nasıl yazıldığını konu alan “Aybala’nın İstiklal Merakı” adlı tiyatral ve şiirli sunum sahneye kondu. Düzenleme ve kurgusunu Şerif Kutludağ’ın yaptığı oyunu Öğretim Görevlisi Havva Kutlu Ergür yönetirken, koordinatörlüğünü ise Arzu Subakan Kabukçu yaptı. Halk oyunlarının da sergilendiği gece izleyicilerden tam not aldı.